NEPOKOLEBLJIV DUH

Kemal Monteno: Odlazak na dijalizu za mene je kao fitness

Čovjek koji ne podnosi kašnjenje i čekanje i koji je kad je vrijeme u pitanju, kako sam kaže, pravi “Švicarac” osuđen je na čekanje – i to bubrega koji bi mu promijenio život.

Kemal Monteno (64) na dijalizu odlazi već dvije godine i već ju, kako kaže, doživljava kao odlazak na fitness dva puta tjedno. Sarajevski glazbenik ispričao je da je tijekom dijalize već toliko opušten da može i odspavati. No, priznaje da mu je na početku to bio veliki šok:

– Bio je to za mene stvarno šok jer sam čuo svakakve priče, i doista neki ljudi teško podnose dijalizu, no ja nemam nikakvih problema. Jedino što mi je poslije jako suho grlo pa ne mogu pjevati s takvom lakoćom kao ostalih dana – govori legendarni glazbenik.

Iako ima pozive iz Amerike i Australije za turneje, ne usudi se otići jer ako se pojavi bureg transplantacija se mora obaviti što prije.

Diana Šetka

Ostatak priče o autoru nekih od najljepših pjesama s ovih prostora poput Nije htjela, Bacila je sve niz rijeku i Jedne noći u decembru pročitajte u tiskanom izdanju Glorije broj 1000. Tko mu je sve nudio bubreg, kada je htio iskočiti kroz prozor, zašto je jednom na moru ostavio Zdravka Čolića koji mu je kao brat i koji mu je omiljeni recept potražite u jubilarnom broju koji je na kioscima od 6. ožujka.

Linker
25. travanj 2024 10:23