RAZOTKRIVANJE

Kemal Monteno: Moja formula za dug i uspješan brak

Sarajevski kantautor, koji je sa suprugom Brankom već 42 godine u sretnom braku i živi na relaciji između rodnog grada i Zagreba, u 65. godini života – nakon operacije srca i zatajenja bubrega, zbog čega je već godinu dana na dijalizi – ne boji se više ničega, ali na novom albumu ‘Šta je život’ i dalje pjeva o strahovima, prijateljstvima i tužnim ljubavima.

Koja je vaša formula za tako dug i uspješan brak? – Razumijevanje.

Čime ste obradovali suprugu Branku za nedavnu 42. godišnjicu braka? – Nikad nismo slavili bračne godišnjice, možda sam joj samo jednom to čestitao. Ja ne slavim ni svoje rođendane.

Kako ste je osvojili? – Nešto sam joj isfolirao i odveo je u kino. Oboje smo bili djeca, ona je imala šesnaest i pol godina, a ja dvije više.

Nakon zdravstvenih problema koji su vas zadesili proteklih godina, kakva je danas situacija? – Bogu hvala, dobra je. Povišeni šećer držim pod kontrolom lijekovima, a odlazak na dijalizu dva puta tjedno doživljavam kao slobodnu aktivnost.

Kad ćete se ostaviti pušenja? – Ma nisam ja pravi pušač – ne uvlačim, samo pućkam.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćeni intervju. Što bi Kemal Monteno promijenio u životu da može, koji ga njegov stih najbolje opisuje, čega se boji i na što je najponosniji potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.965). Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite pretplatom na 24. mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 21:19