Sipa/Cropix
TREBA ZNATI

Kate Winslet - maherica u sakrivanju kilograma

Titula britanske modne ikone, koju joj je na nedavnoj svecanosti u Londonu dodijelio časopis Harper’s Bazaar, Kate Winslet gotovo je jednako važna kao strukovna priznanja.

Naime, dok je u dvadeset godina filmske karijere ovjenčana Oscarom i Emmyjem, trima Zlatnim globusima i dvjema nagradama Bafta, njen hod crvenim tepihom ni izbliza nije tako uspješan: kombinacije 40-godišnje glumice često su dočekivane na nož, ponajprije stoga što se nije znala nositi s kojim kilogramom viška.

No otkako je svoje obline (95-66-96 na 169 centimetara visine) ‘upakirala’ u prikladne kreacije, dobila je sve pohvale modnih stručnjaka. Njen izbor su male crne haljine sa strateški raspoređenim svijetlim dijelovima što vizualno sužavaju figuru, kaputi princes-kroja koji ističu struk, kao i večernje haljine zagasitih tonova od punijeg krepa i žoržeta s atraktivnim izrezima te kroja koji prati liniju tijela. Dojam vitkosti postiže i salonkama visokih potpetica te dugim visećim naušnicama, ali i frizurom – visokom punom ili blagim valovima uz lice.

Napisala Anela Martinović, odabrala Ivana Pavić, fotografije Vladimira Spindler

Pogledate kako to radi Kate Winslet!

Linker
25. travanj 2024 19:58