68. VENECIJA

Kate Winslet: Djeca su uživala gledajući me kako povraćam

Suočen s tri desetljeća starim optužbama za silovanje maloljetnice, Roman Polanski možda ne može posjetiti Ameriku, ali zato redovito isporučuje nove filmove, a posljednji od njih, drama “Carnage”, bit će premijerno prikazana večeras na 68. filmskom festivalu u Veneciji. Snimljen po hvaljenoj drami “Bog masakra” Yasmine Reze, film je zabavna studija obitelji, roditeljstva i suvremenog društva, za četiri glavna lika, mlađi i stariji bračni par, Polanski je odabrao zvjezdanu glumačku postavu. Jedan bračni par glume Christoph Waltz i Kate Winslet, dok su drugi par Jodie Foster i John C. Reilly, koji jedne večeri sastanu kako bi riješili sukob koji su pokrenula njihova djeca na igralištu.

Zbog razumljivih razloga, kao što je nedavno zatočenje u Švicarskoj, Polanski više ne putuje toliko po svijetu, pa tako ni u Veneciji nije predstavio film, koji je oduševljeno dočekan nakon novinarske projekcije, ali zato su spremno pred sedmu silu stali glavni glumci, kojima je nedostajala jedino Jodie Foster. I svi su oni s velikim strahopoštovanjem govorili o legendarnom redatelju.

– Kada vas nazove Polanski i pita želite li glumiti u njegovom filmu, prvo padnete na pod od iznenađenja, a onda se dignete i samo kažete “da” – kazao je John C. Reilly, a s njim se složio i Austrijanac Christoph Waltz, koji je nadodao da su svi na set došli sa strahopoštovanjem, ali nakon dana ili dva samo su počeli – raditi.

­ ­

Na novinarskoj konferenciji najviše je pitanja ipak bilo postavljeno Kate Winslet, koja je prvo trebala odgovoriti kako se osjećala kada se prije nekoliko dana našla usred opasnog požara na otoku Richarda Bransona, te čak, prema navodima medija, spasila njegovu majku iz kuće u plamenu.

– Ne bih o tome previše, jer sam već puno rekla. No, mogu kazati da sam izuzetno sretna što sam bila uz obitelj Branson u tim trenucima. Nikada nisam bila uz toliko hrabre ljude i sretna sam što sam još uvijek živa – odgovorila je 35-godišnja glumica, koja je zabavila novinare i svojim odgovorom kako joj je bilo snimati scenu u kojoj pijana povraća.

– Zapravo je bilo jako zabavno. Jedino što je bilo jako teško toliko bljuvotine zadržati u ustima, pa moram priznati da je bilo i jako kompleksno, a koristili smo i specijalne efekte. Baš toga dana na snimanju su me posjetila i djeca i zbog toga sam sretna, jer ne prestaju pričati o tome kako je njihova mama povraćala – smijući se kazala je Kate Winslet, a na to se nadovezao njezin austrijski kolega.

– Moram naglasiti da je bljuvotina pripravljena po specijalnom receptu Romana Polanskoga – otkrio je Waltz. Naravno, to je potaknulo i znatiželju od čega je bljuvotina bila napravljena, ali glumci su htjeli otkriti jedino da su upotrebljavani ostaci večere.

Josip Jurčić

Linker
20. travanj 2024 22:20