MODNA IKONA

Kate Moss: Nikad nisam bila anoreksična niti na heroinu

Britanska manekenka koja je u više od 20 godina karijere postala ikona modne scene u intervjuu za magazin Allure osvrnula se na to kako je na početku karijere bila simbol ‘heroinskog šika’ i anoreksičnog izgleda.

– Te su mi etikete teško padale, osobito ona s anoreksijom. Za heroin bih samo odmahnula rukom i pomislila kako te prozovu ovisnicom jer imaš razmazanu šminku oko očiju na nekoj reklami, ali to da me drže odgovornom za bolest mnogih djevojaka me jako uzrujavalo. Nisam bila anoreksična – objasnila je Kate Moss (39), čija je izjava kako ‘nema tog okusa koji bi bio bolji od osjećaja mršavosti’ bila moto anoreksičarki diljem svijeta.

Manekenka je ipak priznala da je godinama jako malo jela, ali ne namjerno već je stalno bila na snimanjima ili putovanjima, a tamo bi joj posluživali samo brzu ili lošu hranu koja joj se gadila.

Ipak, Kate ne može tvrditi da nikad nije konzumirala droge – kad je 2005. uhvaćena kako ušmrkava kokain prozvali su ju ‘kokainska Kate’, a većina velikih brendova za koje je radila su joj otkazali ugovore. Neuništiva manekenka ne samo da je prebrodila tu krizu nego je nakon toga učvrstila svoj status modne ikone i potpisala mnoge još unosnije ugovore.

Linker
18. travanj 2024 08:48