Sipa/Cropix
POČETAK HOLIVUDSKE KARIJERE

Katarina Čas: Leonardo DiCaprio je pravi šarmer

U hrvatskim kinima počeo je igrati dugoočekivani film Vuk s Wall Streeta redatelja Martina Scorsesea s Leonardom Di Capriom u glavnoj ulozi – jednu od sporednih uloga igra i slovenska glumica Katarina Čas, hrvatskoj publici poznata po ulozi u domaćoj sapunici Pod sretnom zvijezdom.

Katarina Čas slovenska je voditeljica, fotomodel i glumica, a na sceni je od malena. Tridesetsedmogodišnja diplomirana ekonomistica o tome kako je došlo do suradnje na filmu Martina Scorsesea rekla je:

-Moj londonski agent dogovorio je audiciju, ali nakon što sam poslala snimku, mjesec dana se ništa nije događalo. Potom su se javili producenti, koje je zanimalo mogu li dobiti američku radnu vizu, i za tjedan dana potvrdili da me Scorsese želi. Možete zamisliti kako sam se tada osjećala: smijeh,suze, šok, nevjerica, suze, pa opet smijeh – prisjetila se Katarina Čas trenutka kada je doznala da je odabrana za ulogu.

O Leonardu Di Capriu s kojim je na snimanju provela samo jedan dan izrazila se pohvalno:

– On je pravi šarmer, ali i profesionalac. Odlično se poznaje sa Scorseseom, ovo im je peti zajednički film pa su se dosta zafrkavali, no kad je trebalo početi snimati, obojica bi se uozbiljila i potpuno usredotočila na posao – govori glumica koja je ovo ljeto snimala i s Alom Pacinom zbog čega je u roku od tri dana morala odletjeti u Ameriku.

Iako bi joj se zbog brojnih mogućnosti sada možda i isplatilo preseljenje u Los Angeles, zasad još želi ostati u Ljubljani, gdje živi sa svojim dugogodišnjim dečkom, slovenskim glumcem i voditeljem Ladom Bizovičarom (37), a u njihovom zajedničkom stanu vjerno je čeka i najdraži ljubimac, zlatni retriver Yoda.

– Još mi je uzbudljiva ta izmjena putovanja i snimanja te povrataka u normalan život u Ljubljani. Imam sreće što je Lado također u industriji za bave pa shvaća da se sve događa od danas do sutra, a kada može, onda me i prati na putovanjima, govori glumica koja je dečka povela u New York na premijeru Vuka s Wall Streeta, te su u gradu koji nikada ne spava na najbolji način proslavili njezinu prvu hollywoodsku ulogu.

Josip Jurčić

Linker
15. travanj 2024 04:00