BEAUTY ČEŽNJA

Karmen Sunčana Lovrić: Maštam da me maze i paze

Iako se proslavila kao brineta Jelena u TV serijalu “Ruža vjetrova”, glumica Karmen Sunčana Lovrić (25) najduže je u svojoj karijeri bila – platinasta plavuša. Studentica talijanskog i engleskog jezika te sociologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, dugogodišnja članica Zagrebačkog kazališta mladih, obožava promjene. Pogotovo u frizerskom salonu. Prije nego što se vratila prirodnoj kestenjastoj nijansi, bila je vatrenocrvena, prošarana svijetlim pramenovima, a na kosi je isprobala čak i ljubičastu boju.

Kako postižete da su vam kovrče tako podatne? – Koristim Balea šampon i regenerator za kovrčavu kosu koji je super, a obavezno jednom ili dvaput mjesečno napravim domaći pakungom od maslinovog ulja i jaja. I pazim da kod raščešljavanja budem što nježnija.

Koje vas modno razdoblje inspirira u šminkanju? – Pedesete – tuš na očima, dosta maskare, crveni ruž i blago rumenilo. Od novijih stilova sviđa mi se smokey eyes tehnika, za koju koristim siva i crna sjenila.

Što ima nova u vašoj kozmetičkoj torbici? – Nekoliko novih sjenila za oči, koja sam tek nedavno počela koristiti. No, već sam skupila lijepu kolekciju pastelnih boja – Chanel, Bourjois, Essence, Alverde, Color Designe… S ulogom Jelene otkrila sam profesionalnu filmsku šminku linije Screenface, koja ima sjajne ruževe.

Što vam je najvažnije kod izbora preparata za kožu lica i tijela? – Da su 100 posto prirodnog sastava. Zbog toga koristim Šmu antikozmetiku, koju pripravlja Zagrepčanka Ivana Lovrić, te kozmetiku Nikel. Dakako, pazim i na to što jedem jer smatram da je bitnije što stavljamo u sebe, a ne na sebe.

Koji su vam omiljeni modni dodaci u situacijama kad želite posebno zabljesnuti? – Lude naušnice, atraktivna ogrlica, marama oko vrata… No, smije biti samo jedan.

Pratite li trendove u kozmetičkim salonima? – Ne, jer sam najčešće sama svoj majstor. No, maštam o nekoliko dana u nekom spa centru gdje bi me mazili i pazili…

A na koje tretmane redovito odlazite? – Na čišćenje lica, i to barem jednom mjesečno otkako snimam Ružu vjetrova.

Dolores Tolić

Linker
23. travanj 2024 15:45