TREND

Kapljice dobrog stila za modne veseljake i mračnjake

Umrljane haljine i hlače te bojom pokapane torbe pokazatelj su upućenosti u trendove, kojima su svoj obol dali neki od najpoznatijih suvremenih umjetnika.

Nositi slikarsko platno kao haljinu nekima bi bilo svetogrđe, no ne i japanskoj konceptualnoj umjetnici Yayoi Kusama. Točke jarkih boja i različitih veličina – njen umjetnički potpis – koje je prije tri godine “posudila” kući Louis Vuitton u limitiranoj kolekciji odjeće i detalja, “vrište” u njujorškoj galeriji David Zwirner na izložbi Give me love – ali i na kreacijama njene sunarodnjakinje Rei Kawakubo.

Top 139 kn, suknja 199 kn, oboje Mohito; Vogue sunčane naočale 771 kn, Optika Optotim; Silikonska torba 2610 kn, Furla

Radovi još jednog umjetnika, američkog pripadnika apstraktnog ekspresionizma Jacksona Pollocka, izloženi su na kreacijama britanskog dizajnera Jaspera Conrana, a preplavili su i komercijalne brendove. Tehnika kapanja crvene, žute, plave i bijele boje po slikarskom platnu pokazala se idealnom za svilene tunike i pamučne haljine, a na svoje su došli ne samo modni veseljaci već i mračnjaci. Crni traper pokapan varikinom apsolutni je ljetni hit, a cool izgledaju i obojene pamučne fleke umjesto klasičnog printa.

Tunika 179 kn, H&M; Traperice 599 kn, Robert Sever; Pamučna majica 69 kn, Reserved, Westgate Shopping City; Tunika od poliestera 1120 kn, Diesel; Traperice 399,90 kn, Zara, City Center one East

Napisala Anela Martinović; Odabrala Iva Gradišer; Fotografije Matej Dokić

Linker
25. travanj 2024 05:49