JADRANKA ĐOKIĆ

Kao dijete maštala sam o superherojima

Tko su bili vaši specijalni gosti na filmskoj premijeri u Puli? – Moji roditelji, sestra Jasna i svi Puležani. Nedostaje li vam u Zagrebu more? – Da, psihološki i zdravstveno. U Zagrebu često imam probleme sa sinusima, što me u Puli nikad nije mučilo. No, kad bolje razmislim, ne bih ni htjela da Zagreb bude na moru. Koja su vam tri najdraža mjesta u Puli? – Rt Kamenjak. Kad su me prijateljice prvi put odvele onamo, stavile su mi povez na oči, a ja sam nakon nekog vremena izgubila orijentaciju. Stigavši na krajnji rt Istre, skinuli su mi povez, a ja sam bila uvjerena da sam u raju na zemlji. Omiljeni kafić mi je Cabahia na Verudi, a najljepše mi je u roditeljskom stanu.

Imate li glumačke uzore? – Cijenim i poštujem mnoge glumce, ali od njih ne stvaram idole. Uvijek me razveseli igra Susan Sarandon, Meryl Streep, Helen Mirren. Anthonyja Hopkinsa, Roberta De Nira, Nicolasa Cagea, Benicija Del Tora… Svi oni studiozno i mudro grade likove, pametno biraju uloge i jake su osobnosti. Koji su vam najmrskiji kućanski poslovi? – Svaki mogu obaviti.

Kako podnosite kritiku? – Ako cijenim nečije mišljenje, onda cijenim i kritiku. O svakoj ću razmisliti jer je to bolje od uljuljkivanja u pohvale. Koji film ste pogledali najviše puta i zašto? – Vjerojatno “Pobješnjelog Maxa”. Obožavam tu priču o zakonu divljine, prašini, motorima… Kako bi izgledao vaš odmor iz snova? – Bez mobitela i kompjutora. San snova. Kako održavate fizičku kondiciju? – Kad ne stignem vježbati doma ili na probi, najčešće pješačim. U Dubrovniku mi je najdraže što je prepun skalina. Stepenice su zakon. O čemu ste maštali kao dijete? – O Konanu Barbarinu, Supermanu, Dylan Dogu… Koji vam je životni moto? – U skladu s krilaticama se ne može živjeti. Zato je moj moto: živi i pusti druge da žive. Kad ste posljednji put zaplakali? – Nedavno, bez razloga. Hormoni. Vode li vas u životu više emocije ili razum? – Najčešće, ipak, razum. Možete li se zamisliti u ulozi supruge i majke? – Mogu i ne mogu. Još nisam pronašla nikoga s kim bih se upustila u taj drugi dio života.

Koji je vaš tip muškarca? – Sposoban, poduzetan, energičan, iskren i ima velike ruke! Čega uvijek mora biti u vašem hladnjaku? – Raznog povrća, crnih maslina, sira, medice ili biske, te dimljenog lososa. A u kozmetičkoj torbici? – Četkica za zube i pasta, korektor, rumenilo, maskara… Koje vam je najdraže jelo? – Ovo ljeto najdraže predjelo, jelo i desert su mi kamenice s malo limunova soka. Na što vam nije žao potrošiti novac? – Na večernji izlazak, kvalitetne cipele… Kako se najbolje opuštate? – Kad sam sama, isključim telefon, stavim muziku koja odgovara mom trenutačnom raspoloženju. Ležim i pokušavam ne misliti. Ako mi to ne uspije, tada čistim po kući. Koje ljudske osobine ne podnosite? – Dvoličnost i neiskrenost. Kako reagirate kad se razljutite? – Moje reakcije nisu ugodne ni oku, ni uhu. Biste li mogli oprostiti preljub? – Da, ali ga nikad ne bih zaboravila. Poslije bih to vjerojatno partneru svako-toliko izvlačila iz naftalina i nabijala na nos. Tako da je bolje da nema oprosta, nego da odmah prekinemo.

Kruno Petrinović

Linker
29. travanj 2024 16:51