MALE TAJNE

Kakve ruke kod muškaraca vole poznate Hrvatice

Nakon što su svoje ruke javnosti izložile poznate Hrvatice, i to putem umjetničkih fotografija koje je snimila Mare Milin i prikazala ih na izložbi u galeriji Velvet, zanimale su nas male tajne koje kriju ruke Larise Navojec, Ane Ugarković, Mare Bratoš, Ivane Kindl, Barbare Radulović, Marije Borić, Martine Zubčić, ali i same fotografkinje Mare Milin.

Primjećuju li ruke na ‘jačem’ spolu?

– Pa, nije mi to jako bitno, ali primjećujem. Volim muževne ruke, njegovane, ali ne volim kada muškarac pridaje previše pažnje tome. Definitivno ne podržavam manikure, pedikure i nešto slično – otkrila je voditeljica Barbara Radulović.

– Moram priznati da možda i ne primjećujem. U biti, i da i ne, kako-kad zapravo. Recimo, ja bih voljela da moje ruke nisu tako mršave, da mogu biti jedan izložbeni primjerak, no zato su mi stopala lijepa pa ona mogu biti izložbeni primjerak (smijeh). Čak češće ruke primjećujem kod žena, pogotovo ako imaju prekrasne njegovane nokte ili kandže koje strše, a koje je zanimljivo za vidjeti. Čak mi je ponekad lijepo vidjeti i žensku ruku kad graciozno drži cigaretu – istaknula je pjevačica Ivana Kindl.

Ipak, bilo je i drugačijih mišljenja, a zvijezda telenovela ‘Ponos Ratkajevih’ i ‘Najbolje godine’ zaključila je ovu priču konstatacijom da ne voli nervozne muškarce.

– Moj dečko je nedavno po prvi puta otišao na manikuru i tek je tada shvatio koliko mi je važno da svakih deset dana odvojim sat vremena za sebe i posvetim se svojim rukama – kaže Mare Milin.

– To mi je prvo što gledam i jako mi je bitno. Često, kada razgovaram s ljudima, gledam mimiku ruku i pokreta i nekako mi to puno govori o njima – izrazila je svoje mišljenje plesačica i koreografkinja Larisa Navojec, koja je nedavno proslavila otvorenje svog plesnog centra Tala.

– Jako, jako mi je to bitno. U zadnje vrijeme sve više i više. Ne mislim da dečki trebaju doći u sterilnu fazu gdje to odlazi u neki ekstrem, ali normalno njegovane muške ruke su lijepa stvar – mišljenje je fotografkinje Mare Bratoš.

– Ne volim kad dečki grizu nokte, to mi se uopće ne sviđa. Ako grize nokte, onda je nervozan, a kaj će mi nervozan muškarac – rekla je kroz smijeh glumica Marija Borić.

S obzirom da neke od njih cijele dane provode u kuhinji, fotografskom studiju ili pak u teretani, zanimalo nas je peru li suđe i kako njeguju ruke.

– U zadnje vrijeme sve više jer sam i ja postala na neki način opsjednuta rukama u toj mjeri da sam kraj umivaonika montirala prefini tekući sapun za pranje ruku i do njega losion istog mirisa i iste firme jer mislim da je hidratacija ruku nakon pranja dosta bitna. Imam problema sa suhim rukama i zanokticama i voljela bih da je to drugačije, ali s mojim zanimanjem i eksploatiranjem desne ruke koja neprekidno radi, mislim da je to dosta bitno – zaključila je Mare Milin.

– Moje ruke su radne ruke, kao što se vidi na ovoj izložbi. Dakle, svaki dan su u tom fotografskom pogonu s opremom i nekako ne pretjerujem s njegom zato jer nemam vremena, ali njegujem ih izrazito hranjivom kremom za tijelo i za ruke. Tu i tamo odem na manikuru i priuštim si samo tu osnovnu njegu. Dakle, ja nemam vremena za svakodnevnu luksuznu njegu – slične probleme dijeli i fotografkinja Mara Bratoš.

– Uvijek tražim neku kremu koja mi ne ostavlja masnoću i miris jer stalno nešto radim po kuhinji i onda je problem kada poslije toga diram hranu. Nekako mi se moje ruke i sviđaju jer su malo grube te nemam previše taštine kada se radi o rukama – podijelila je svoje iskustvo rada u kuhinji Ana Ugarković.

– Ne perem suđe i ne vlažim ih kad baš ne moram. Hvala bogu, za to koristim suvremene tehnologije kao što je perilica, ali namažem ih kremom i to je to. Stvarno jednostavno, nemam neke posebne rituale – sasvim suprotne su navike Barbare Radulović.

– Nemam nekakvu posebnu formulu pošto je sport takav i navikla sam na grubost. Ali, budući da imam treninge i po dva dnevno, volim neku običnu kremu za njegu kože i to je to, ništa posebno – otkrila je taekwondoistica Martina Zubčić.

Linker
26. travanj 2024 01:02