INSTAGRAM
PSIHOLOGIJA

Kako žene doživljavaju svoje tijelo u dvadesetima, tridesetima i četrdesetima

Bez obzira na građu tijela, višak ili manjak kilograma – trebali biste voljeti svoje tijelo bez obzira kako ono izgledalo i u svakom desetljeću mu odati počast za sve što je učinilo za vas. Prihvatite li svoj izgled usrećit ćete sebe, ali i ljude oko vas. Evo kako, kada i zašto to učiniti!

U DVADESETIMA

Život vam neće biti ništa drugačiji ako vam je tijelo malo drugačije

Vrijeme je da shvatite kako svi koji vas iskreno vole, vole vas i nastavit će vas voljeti bez obzira na kilograme. Kilogrami su samo broj na vagi. Pravu ljubav i poštovanje nećete privući izgledom, nego duhom.

Vrijeme radije potrošite na nešto drugo

Umjesto da previše brinete zbog kilograma – vrijeme, energiju i misli u dvadesetima sve češće usmjeravajte na nešto u čemu uživate. Čitajte knjigu, družite se s prijateljicama ili se jednostavno opuštate. Relaksacija ionako doprinosi gubitku kilograma.

Ne postoji savršeno tijelo

Percepcija ljepote i ženskog tijela mijenja se u skladu s vremenom. Ne bismo trebali težiti savršenom tijelu jer ono ne postoji! Posebice u vrijeme photoshopa kada su zrele mlade žene svjesne kako su ideali ljepote samo računalne tvorevine.

U TRIDESETIMA

Primjer ste mladim djevojkama i ženama

Društvene mreže doprinijele su trendu nezadovoljstva mladih djevojaka koje smatraju kako moraju biti na dijeti te mijenjati izgled svoga tijela da bi bile prihvaćene. Pozitivan uzor pokazat će im da život može biti lijep ukoliko se ne opterećuju kilogramima nego uživaju u životu.

Jače i slabije strane

Žene u tridesetima znaju svoje jake i slabe strane. Poznaju svoje tijelo, znaju što trebaju istaknuti, a što prikriti modnim dodacima. Prepoznatljiv stil prilagodile su svome tijelu, a nisu tijelo prilagodile trendovima.

Duhovna komponenta

Fizički izgled nije primaran. Žene u tridesetima su svjesne kako moraju raditi na sebi i svojoj osobnosti kako bi bile zadovoljne, više nego što trebaju raditi na svom izgledu ili kilaži.

U ČETRDESETIMA

Zdravlje je najvažnije

Sve dok ste zdravi, dok vam je razina šećera u redu, kolesterol u granicama normale i krvna slika kakva treba biti – nemojte se opterećivati i uživajte u hrani. Hrana je tu da bi se u njoj, između ostalog, uživalo. Zar ne?

Život vam je pun postignuća

U životu ste već mnogo toga postigli, stvorili i sagradili – gubitak viška kilograma ne mora biti na popisu vaših postignuća. Imate obitelj, posao, prijatelje – život je lijep i s nekoliko kilograma viška!

Dobro vam je služilo

U četrdesetima ste vjerojatno rodili, proživjeli mnogo toga, možda pobijedili i neku bolest, savladali mnoge izazove… Vrijeme je da pogledate unatrag i uvidite koliko vam je vaše tijelo dobro služilo i pomoglo vam da budete tu gdje danas jeste!

Linker
04. veljača 2023 17:34