istockphoto
KIŠA NE SMETA

Kako ukrotiti kosu tokom kišnih dana?

Kiša zna kosu učiniti neukrotivom – pod utjecajem povećane vlage zraka kosa postaje naelektrizirana i rado se kovrča ili pak izgubi volumen, a neprilika po pitanju kiše nije pošteđene ni ravna ni kovrčava kosa.

Nemojte da vam kišoviti dani zadaju frizerske brige i spriječite lošu frizuru uz pomoć par trikova – od pranja kose pa sve do stiliziranja.

S brigom započnite već pod tušem – koristite šampone i regeneratore za suhu kosu, a kosu perite samo kada je to nužno jer čestim pranjem gubi prirodna ulja, što doprinosi isušivanju kose.

Nakon pranja, izbjegavajte grubo trljanje ručnikom jer i to može uzrokovati naelektriziranost kose. Umjesto toga samo lagano posušite ručnikom prije feniranja – i ne zaboravite da kosa mora biti potpuno suha.

Prije feniranja nemojte zaboraviti nanijeti proizvode za zaštitu kose od topline koji spriječavaju preveliko zagrijavanje kose.

Ako slučajno pokisnete, posušite kosu čim prije kako biste spriječili katastrofu, a dobro bi bilo da sa sobom uvijek nosite malo kreme za stiliziranje kose da spasite što se spasiti može.

U slučaju da vas kišoviti dani uhvate nepsremne – uvijek je tu dobar stari rep ili pak prepuštanje kosi da ima vlastitu volju i glumljenje da ste upravo takvu frizuru i željeli.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
25. lipanj 2022 05:11