TEŠKI KORACI

Kako se poznati pripremaju za 'Ples sa zvijezdama'

Uoči prvog nastupa u popularnom showu HTV-a “Ples sa zvijezdama” osam zvijezda šeste sezone, unatoč žuljevima i teškim upalama mišića, spremno je pokazati kako su se, za početak, snašli u engleskom valceru i latino plesu cha-cha-cha. Svatko se od ovogodišnjih natjecatelja tijekom prvih tjedana probi “družio” s aspirinima, voltaren kremom, flasterima i sličnim preparatima za ublažavanje bolova, ali jedinstveni su i u tvrdnji da se odlično zabavljaju. Ove sezone gledatelji će pratiti plesni napredak u klasičnim i latino plesovima operne dive Martine Tomčić, pjevača Mire Ungara, Marka Tolje i Denisa Ahmetaševića, voditeljica Lane Banely i Tatjane Jurić , putopisca Hrvoja Šalkovića i glumice Jelene Perčin.

Jelena se, kaže, s osmijehom na licu suočila sa svim tegobama koje ples nosi.

– Zabavno mi je. Bilo je žuljeva i upala mišića, ali prošlo je uz smijeh. Radimo rumbu i engleski valcer s kojim ulazimo u show, a ako pogodim držanje koje zahtijeva valcer, smatrat ću to senzacionalnim – kaže glumica.

Najstariji sudionik showa Miro Ungar bez problema odrađuje višesatne probe, a umjesto žuljeva pjevač se mučio s uraslim noktom.

– Upalu mišića nisam imao, ali imam veliki problem s ozljedom od uraslog nokta na nožnom palcu, pa sam dosad imao tri pedikerske intervencije. Nosim se herojski i kad prođe engleski valcer, za koji mi je najveći problem držanje jer nekad nismo to tako radili, ići će bolje. Za rumbu smo već postavili koreografiju i sad je treba tehnički dotjerati – ispričao je Ungar.

Denis Ahmetašević iz dvojca Soulfingers jedini je ovogodišnji plesač koji se ni na šta nije požalio. Ždrijeb ih nije mazio

– Partnerica mi se još drži na nogama. Izdržala je dobro prvi nalet u kombinaciji s mojim nepodopštinama. U prvoj emisiji nastupamo sa cha-cha-cha. Moram priznati da nas ždrijeb nije mazio jer se nakon cha-cha-cha bacamo na quick step, no već u prvoj emisiji očekujem ulazak u finale – u svom je stilu kazao Ahmetašević.

Zvjezdani putopisac Hrvoje Šalković već je, kaže, na početnim probama ispunio svoja očekivanja od showa.

– Ozljede i umor koje su spominjali bivši natjecatelji smatrao sam prva tri tjedna glupošću. Ali, čim se posljednjih tjedan dana tempo treninga digao, voltaren mast za listove i prepone stalno nosim uz sebe, kao i flastere na stopalima. Srećom, imam vedru i simpatičnu partnericu, stalno se smijemo. Ja sam teška osoba, ali ona zna sa mnom. Dovela me u red. Kad me ljudi pitaju što očekujem, odgovaram da sam već dobio sve što sam očekivao. Skinuo sam kile, stekao novu frendicu i naučio nešto plesati – siguran je Šalković.

I prije početka showa Marko Tolja je u kladionicama zauzeo mjesto apsolutnog favorita.

– Favorit sam sigurno zbog mentorice. Bilo je gadnih bolova na početku, nakon njih su nastupili žuljevi, ali sad su se, srećom, stvrdnuli pa više ne bole. Najteže mi je kod engleskog valcera palo to uspravno držanje, ali je mentorica zadovoljna. Problem mi predstavljaju kukovi koji u rumbi lete lijevo-desno, ali valjda ću se naviknuti – priznaje pjevač. Bolovi u nogama

Tatjana Jurić imala je, tvrdi, dosad milijun dogodovština s treninga, a ovo joj je prvi susret s plesom.

– Čini mi se da ponovno upoznajem samu sebe, i kao ženstvenu, senzualniju i sramežljiviju. Ponekad mi nije jasno kad partner pokazuje neki pokret jer ne znam kako da moje tijelo to napravi. Jedva stojim na nogama od bolova, ali nijedan krvavi žulj nisam imala dosad. Stalno sam ionako na štiklama, pa dobro podnosim plesne cipele. Za prvi nastup uz cha-cha-cha nadobudno smo odabrali prilično brzu pjesmu, pa plešem i brojim u sebi između brojnih bacanja. Otkrivam nove svjetove – objasnila je Tatjana.

Članica žirija u “Zvijezde pjevaju” Martina Tomčić od plesnog žirija očekuje da, baš poput nje, bude pravedan i stručan, a od sebe ništa osim da njezinom plesnom partneru i njoj bude gušt na plesnom podiju.

– O bolovima ne bih pričala, ali ples je svakako novi moment u mom životu. Otkrivam pokret i vlastito tijelo u funkciji plesa – kaže operna pjevačica.

Kod Lane Banely već se probudio natjecateljski duh.

– Ne mogu očekivati da ću biti savršena plesačica, ali probijaš svoje granice i natječeš se sam sa sobom. Zadovoljna sam trenizima – nedavno je rekla Banely.

Linker
26. travanj 2024 12:05