Flickr

Kako se ovo ljeto riješiti komaraca?

Dolaskom toplijeg vremena dolaze i kukci koji baš i nisu dobrodošli kada želimo uživati na terasi ili u šetnji parkom. Kako se riješiti komaraca na prirodan i ekološki prihvatljiv način, saznajte u nastavku.

Ocat odbija većinu kukaca pa tako i komarce. Namočite vaticu u nerazrijeđeni ocat pa ga utrljajte u kožu. S obzirom da ima neugodan miris, kombinirajte ga s drugim, ugodnijim mirisima.

Eterična ulja limuna i metvice općenito odbijaju kukce. Rastopite 3 do 4 kapi eteričnog ulja u 30 ml običnog ulja, primjerice suncokretova, bademova ili pšeničnoga i nanesite na kožu poput parfema jednom ili dva puta na dan.

Zapalite svijeće s mirisom limuna ili u vodu iznad svijećnjaka dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna.

Nabavite igračku za izradu mjehurića od sapuna i napravite običnu sapunicu. Komarci ne vole taj miris pa je dovoljno pustiti klince da napušu što je više balona moguće.

Zasadite neven u blizinu terase jer on ispušta miris koji odbija komarce, dok nevenova krema pomaže smiriti kožu nakon uboda insekata.

Pomiješajte 30 ml paprene metvice s litrom destilirane vode te poprskajte vrtnu garnituru. Osim komaraca, ova će mješavina otjerati i druge leteće napasnike.

Linker
17. travanj 2024 00:49