nivea
ZDRAVA I LIJEPA KOSA

Kako održavati kosu zimi - potreban je poseban tretman

Niske temperature, nemilosrdan vjetar i suhi zrak zaslužni su za loše stanje kose zimi. Suha kosa, ispucali vrhovi i beživotnost glavni su problemi s kojima se susrećemo u zimsko vrijeme, ali i tome se nekako može stati na kraj.

Donosimo vam 5 savjeta za njegu kose pomoću kojih će vaša kosa blistati i zimi.

  1. Uvijek zaštitite kosu od vjetra, kiše, snijega, ali i sunca. Pletena kapa ili elegantan šeširić pravi su saveznici u borbi protiv nepovoljnih zimskih uvjeta, a kako bi smanjili pojavljivanje statičkog elektriciteta ispod njih možete nositi svilenu maramu. Jednako tako kosu možete dodatno zaštititi češće je stilizirajući u rep ili punđu.
  2. Nemojte zaboraviti na regeneraciju kose! Suhi zrak i hladno vrijeme kosu koštaju vlažnosti, zbog čega je podložnija lomljenju. Pomoć potražite u šamponima i regeneratorima s ovlaživačima, a mnogi preporučaju i nanošenje maske za kosu jednom tjedno.
  3. Zimi svedite pranje kose na minimum. Pokušajte kosu prati dva puta tjedno, a ako vam se ubrzano masti, između pranja koristite suhi šampon. Kosu ispirite u mlakoj ili hladnoj vodi – nikako ne u vrućoj jer je time dodatno isušujete. Pripazite i da u potpunosti posušite kosu prije izlaska na hladan zrak jer je vlažna kosa mnogo podložnija lomljenju.
  4. Redovito šišanje – svakih šest do osam tjedana posjetite frizera kako bi vam malo podrezao vrhove i spriječio njihovo listanje.
  5. Ako često koristite uređaje za oblikovanje frizure, nemojte zaboraviti kosu zaštititi uljem, kremom ili sprejem za termalnu zaštitu.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
23. travanj 2024 19:20