Instagram
ODVAŽNA I HRABRA

Kako je manekenka s rijetkim poremećajem kože postala uzor?

Kada je Chantelle Brown-Young (20) bila djevojčica od četiri godine, na trbuhu joj se pojavila velika bijela mrlja i uskoro joj je dijagnosticiran rijedak poremećaj – vitiligo koji uzrokuje depigmentaciju na dijelovima kože. Unutar nekoliko godina očigledne mrlje su se proširile po cijelom tijelu, uključujući i lice.

– Cijelo školovanje bila sam izložena maltretiranju svojih vršnjaka – izjavila je lijepa manekenka za People magazin te dodala kako joj je bilo jako teško i da se dugo borila s nedostatkom samopouzdanja.

Iako je poremećaj očigledan i posebno vidljiv zbog njene tamne puti, posebnost Chantelleinog slučaja je ta što su mrlje gotovo simetrične i na neki način vrlo egzotične.

Da je Chantelle jako posebna djevojka, spazila je i Tyra Banks (40) koja ju je otkrila na Instagramu i pozvala da sudjeluje u američkom showu Next Top Model koji počinje 18. kolovoza i u kojemu će se neobična ljepotica natjecati s ostalim modelima.

– Bavila sam se modelingom možda godinu dana prije nego me Tyra pronašla – rekla je Chantelle te dodala kako joj je posebno drago i što ju je Tyra tako jako željela u showu i nije odustajala od nje sve dok nije pristala na sudjelovanje.

Mlada manekenka tako je postala simbol hrabrosti i uzor svima koji imaju neku fizičku manu ili iz nekih drugih razloga sumnjaju u sebe.

– Odlučila sam si govoriti da sam lijepa sve dok to ne postanem. I sada se to dogodilo – zaključila je Chantelle.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
26. travanj 2024 06:20