BERLINALE

Kako je Angelina Jolie ubila Brada Pitta

Nakon američke promocije, a uoči dolaska Angeline Jolie u Sarajevo i Zagreb, na redu je europska premijera filma “U zemlji krvi i meda”, koja će biti održana u subotu, 11. veljače 2012., na Filmskom festivalu u Berlinu. Tamo se redateljski debi slavne glumice prikazuje izvan konkurencije, no već prvoga dana film je prikazan novinarima iz cijeloga svijeta.

A svi oni su primijetili da je 36-godišnja holivudska zvijezda u svojem filmu iskoristila i nevjenčanog supruga Brada Pitta i to na vrlo zanimljiv način. Naime, on nije potpisan na odjavnoj špici filma i ne spominje se u produkcijskim materijalima koji se dijele novinarima, ali se pojavljuje u cameo ulozi i to kao stanovnik Sarajeva, kojega tijekom rata ubije srpski snajperist. Scena traje desetak sekundi, a završava tako što “ubijeni” Brad završi s glavom u blatu.

– Ne volim o tome pričati, jer ne želim da s tim detaljem zasjenimo film, ali istina je da sam Bradu priredila posebnu ulogu u filmu – za Gloriju je odgovorila Angelina Jolie, a u intervjuu za GlorijuGLAM otkrila puno detalja o samom snimanju..

Osim što je ostvario malu ulogu, Brad Pitt je na snimanju filma u Mađarskoj stalno bio uz svoju ljubljenu, a na setu se nije odvajao od svojeg fotoaparata, što mu je veliki hobi, te je revno snimao cijeli proces nastajanja filma “U zemlji krvi i meda”.

Inače, film na novinarskoj projekciji nije dobio najsjajniju reakciju. Nakon projekcije desetak ljudi je pljeskom nagradilo film, ali puno veći je broj bio onih koji su zvižducima i negodovanjem popratili redateljski debi Angeline Jolie, u kojem glavne uloge imaju Zana Marjanović , Goran Kostić i Rade Šerbedžija .

Josip Jurčić

Linker
19. travanj 2024 01:52