TRIKOVI

Kako čuvati osnovne namirnice u kuhinji?

Većinu namirnica najbolje je konzumirati dok su svježe. Međutim, tempo života je takav da često nemamo vremena ići svakodnevno u kupovinu pa se mnogi moraju snaći s tjednim šopingom namirnica koje se potom rasporede kroz tjedan.

Ukoliko ćete ovu subotu posjetiti tržnicu u svom mjestu, nakon povratka kući imajte na umu kako pravilno spremiti kupljene namirnice kako bi što duže ostale svježe.

Ukoliko ih želite duže zadržati svježima, banane uvijek razdvojite jednu od druge. Tako ćete usporiti njihovo ubrzano dozrijevanje

Luk nikada nemojte držati u najlonskim vrećicama, nego u papirnatima kojima bi najbolje bilo probušiti nekoliko rupica radi protoka zraka.

Zelenu salatu čuvajte u posudi s poklopcem, spremljenoj u hladnjak.

Kruh će duže ostati svjež ukoliko ga spremite u plastičnu vrećicu u koju ćete staviti stabljiku celera ili ga pak držite u lanenoj ili pamučnoj krpi.

Tvrdi sirevi čuvaju se omotani u pamučne salvete, a da se sir ne bi upljesnivio, čuvajte ga s kockicom šećera.

Kavu i čaj nakon otvaranja premjestite u limene ili plastične vakuum posude. Tako ćete sačuvati aromu, ali i ostale namirnice u blizini.

Linker
26. travanj 2024 21:38