Two young women sitting on a bench.
 Foto: Colourbox
31.5. SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Kada loše navike pozitivno utječu na posao

O štetnosti pušenja znaju i ptice na grani, međutim unatoč negativnim posljedicama na zdravlje, ova loša navika katkad ima pozitivan utjecaj na posao i općenito društveni život.

Koliko puta vam se dogodilo da dogovore oko posla rješavate u vrijeme pauze za pušenje, koja nerijetko djeluje i poput tampon zone u kojoj se smiruju negativne emocije među kolegama ili nadređenima. A postoji i određena solidarnost među pušačima, možda više od bilo koje druge društvene skupine. Od spremnog dijeljenja cigarete, do razumijevanja za čestim izlascima.

–> 10 dobrih razloga zašto prestati pušiti

Novi projekti, ideje, brainstorming pa čak i promaknuća – mogući su u vrijeme popularne “čik pauze” kada glavni akteri često imaju osjećaj zajedništva, pa čak i dijele stav “dogovorit ćemo se”.

Međutim, osim što u mnogim slučajevima ima povoljan utjecaj na posao: što u kontekstu izgradnje boljeg odnosa s kolegama, što u kontekstu ležernijeg razgovora s nadređenima – pušenje je štetno za zdravlje i uzrokuje brojne zdravstvene probleme.

Nova istraživanja pokazala su kako zaposlenici koji prestanu s pušenjem – u dogledno vrijeme imaju veći uspjeh i zarađuju više novca pa vam to može poslužiti kao motivacija za rješavanje ove neželjene navike.

–> 5 jednostavnih koraka do prestanka pušenja

Linker
20. travanj 2024 08:43