Flickr
DORUČAK U ČAŠI

Jutarnji detoks napitak od samo 3 sastojka

Razmišljate li o ljetnoj detoksikaciji i promjeni prehrane, savjetujemo vam da pokušate s napitkom koji u sebi sadrži tri izrazito zdrave i za probavu dobre namirnice, koje potiču i ubrzavaju probavu te na taj način doprinose zdravlju i kvaliteti života.

Acidofilno mlijeko se uzima kao hrana za jačanje i poboljšanje krvne slike i poticanje probave, a za razliku od ostalih mliječnih i probiotičkih proizvoda doslovno uništava bakterije.

Kiselog je okusa i svojstvenog mirisa, a učestala uporaba pospješuje obnavljanje crijevne mikroflore.

Suhe šljive najbolje su rješenje za sve koji imaju problema s neredovitom stolicom. Djeluju kao blagi laksativ, što može biti korisno za jutarnje poticanje probave i ubrzavanje metabolizma.

Pomažu urednoj probavi tako što opskrbljuju crijeva jednostavnim šećerima koji privlače tekućinu u crijeva te sadrže visoku količinu topivih i netopivih vlakana koja se formiraju u gel, a on dalje pomaže omekšavanju stolice.

Kruške, ukoliko patite od opstipacije, također su odlična namirnica jer doprinose čišćenju crijeva. Neka istraživanja su pokazala kako kruške usporavaju starenje, smanjuju rizik od moždanog udara te šitite od dijabetesa.

Najbolji izbor za jutarnji shake, ukoliko želite ojačati crijevnu mikrofloru te uravnotežiti probavu, je mješavina ova tri sastojka:

U blenderu pomiješajte 1 acidofilno mlijeko, 3 suhe šljive, 1/2 kruške i popijte za doručak.

Linker
08. prosinac 2022 10:35