Flickr
ZDRAVE NAVIKE

Jutarnja cigareta je najgora za vaše zdravlje

Većina pušača ima svoje rituale i jutarnju cigaretu (najčešće u kombinaciji s kavom) koju ne bi mijenjali nizašto. Ipak, razmislite da ju zamijeniti za svoje zdravlje!

Naime, istraživanje je pokazalo kako ljudi koji zapale cigaretu nedugo nakon buđenja imaju veće šanse da obole od raka, u odnosu na one koji cigarete konzumiraju nešto kasnije tijekom dana, piše BBC.

Drugim riječima, ukoliko zapalite cigaretu prvih 30 minuta nakon buđenja, udvostručujete rizik od raka pluća i imate 79 posto više šansi da obolite od raka, za razliku od onih koji cigaretu zapale najmanje sat vremena nakon buđenja.

Najbolje objašnjenje za rezultate ovog istraživanja je da što prije pušač zapali cigaretu, više dima ulazi u njegova pluća, a to dovodi do veće izloženosti kemikalijama koje uzrokuju rak.

Savjetujemo vam da ujutro, umjesto cigarete, na prazan želudac i to najmanje 20 minuta prije jela pojedete jabuku. Tako će organizam najbolje iskoristi sve njene blagodati, vitamine i minerale, a smanjit će i želju za cigaretom.

Linker
24. travanj 2024 05:32