SRETAN ROĐENDAN

Juraj Zigman: Sa Severinom mogu raditi što god poželim

Riječki dizajner Juraj Zigman do svog je današnjeg 28. rođendana postigao doista mnogo, a protekla mu je godina bila posebno uspješna. Osim velike samostalne revije koju je predstavio na proteklom Cro A Porteru, Zigman je izrađivao kostime za predstave riječkog HNK Ivana pl. Zajca, “Šumu Striborovu” i “Carminu Buranu”, dizajnirao satove za Marli i sjedalice lay-Z te sudjelovao u projektu Fashion.hr industrija.

– Najviše sam zadovoljan onim projektima u kojima sam bio svoj gazda, dakle s mojom kolekcijom i revijom predstavljenom na Cro A Porteru. Lijepo je prošlo, bila je velika i uspješna, s preko 40 izlaza, a i prodaja je dobro krenula, čemu sam se s obzirom na nešto komercijalniji pristup i nadao. Ponosan sam i na suradnju s kazalištem – kada moram zadovoljiti tim ljudi s kojim radim to mi predstavlja pozitivan izazov – kaže Juraj.

Zigman surađuje s brojnim hrvatskim zvijezdama, no posebno mu je drago raditi sa Severinom , za koju ne krije da mu je priskrbila i mnoštvo mušterija.

– Severina je jako zgodna, pa s njom mogu raditi što god hoću. Što god obuće na sebe dobro će izgledati i prodat će se. Osim toga, ona je izrazito fer i profesionalna osoba, pa jedva čekam da se vrati kako bi ponovno mogli surađivati.

U predstojećem će se razdoblju Juraj nastojati više posvetiti svojem primarnom zanimanju.

– Spustit ću se u atelje i stvarati prvenstveno svoj proizvod. Očekuje me i 4. kolekcija za Bambi, pa nova kolekcija satova i sjedalica lay-Z. Radit ću i s Martinom Vrbos, čiji ćemo imidž nanovo stvoriti od nule, čemu se posebno radujem.

Juraj Zigman osam je godina u vezi s djevojkom Ines Perović, koja mu je uz roditelje Renatu i Davora, najveća podrška. Usprkos nebrojenim lijepim djevojkama kojima je svakodnevno okružen, dizajner ne vjeruje da je Ines ljubomorna.

– To je moj posao i Ines to razumije. Hm, barem mislim da nije ljubomorna. Ako je, ne pokazuje mi – smije se Juraj, koji je naposljetku otkrio i neke izvore svojih inspiracija.

– Estetika Almodóvarovih filmova jako me nadahnjuje, kao i sva glazba koju čujem. Ponekad čak zamišljam i revije na glazbu koju slušam kada izlazim s društvom. No ovo je za mene plodonosno razdoblje, pa za nadahnućem ne tragam na neki poseban način – ono mi dolazi samo od sebe i omogućava mi da uvijek osmislim nešto novo, neku novu ženu – zaključuje slavljenik.

Linker
17. travanj 2024 04:00