RASKOŠNO DRVCE

Juraj Zigman: Imam preko tisuću božićnih kuglica

Za riječkog modnog kreatora Jurja Zigmana (27) najljepša stvar vezana za božićne blagdane je ukrašavanje. Kuća obitelji Zigman u Kostreni, u kojoj živi s mamom Renatom, ocem Davorom i godinu dana mlađim bratom Adom, već je tjedan dana prije Božića osvijetljena žaruljicama, a kićenje božićnog drvca pravi je ritual koji po tradiciji obavlja Juraj s mamom.

– Mi smo vjerojatno hrvatski rekorderi po broju kuglica – imamo ih najmanje tisuću, a najstarije su još od moje prabake. Kod nas postoji tradicija da svaki član obitelji koji ide u inozemstvo u prosincu mora kupiti nekoliko kuglica za bor. Imamo ih toliko da već odavno ne stanu na drvce, pa ih rasporedimo po cijeloj kući. A ja i mama, od koje sam naslijedio kreativnost, svake godine i sami izrađujemo vlastite kuglice – otkriva Zigman.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Jurju Zigmanu. U tiskanom izdanju Glorije (br. 885) pročitajte i koje darove Zigman izmijeni sa svojom djevojkom Ines, gdje provodi Badnjak i što se obavezno nađe na njegovom blagdanskom stolu. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
20. travanj 2024 12:26