VLAŠKE STRASTI

Judita Franković i Goran Bogdan zaljubili se zbog Garonje

Nakon što je na Filmskom festivalu u Puli osvojio tri Zlatne arene, debitantski dugometražni igrani film Vlatke Vorkapić, romantična komedija “Sonja i bik” s Juditom Franković i Goranom Bogdanom kao zaljubljenim parom, 29. studenog počinje igrati u hrvatskim kinima.

Komedija je to o dvoje mladih ljudi oprečnih svjetonazora formiranih u različitim sredinama čije se sudbine, uz pomoć bika Garonje, isprepletu. Goran Bogdan igra Antu iz Dalmatinske zagore, sina organizatora borbi bikova i prodavača osiguranja. Judita Franković je Sonja, aktivistica u borbi za prava životinja iz Zagreba.

– Sonja je britka i inteligentna mlada žena brza na jeziku. Ja sam, za razliku od nje, puno pristojnija, ali baš mi je zato bio gušt glumiti taj lik. Sonja svima kaže sve u lice; što bih ponekad dala da sam takva! – kaže Judita Franković o liku kojeg utjelovljuje.

Goran Bogdan za potrebe filma naučio je i ojkati.

– Svaki lik provlačim kroz sebe, i tražim sebe u njemu i njega u sebi. Tako je bilo i s Antom, iako sam se ipak morao malo više potruditi približiti nas dvojicu jednog drugom nego što je tu neka sličnost postojala – izjavio je Bogdan.

Vlatka Vorkapić ponosna je na par glumaca.

– Oboje su pametni i kreativni ljudi, prava dobitna kombinacija – objašnjava redateljica i scenaristica. “Sonja i bik” dobitnik je Zlatnih arena za scenarij (Vlatka Vorkapić), kostimografiju (Slavica Šnur) i glazbu (Stanko Kovačić, Damir Martinović, Ivanka Mazurkijević).

Linker
30. travanj 2024 08:42