Reuters/EPH
BAFTA NAGRADE

Još jedna nagrada za Leonarda DiCaprija - održao emotivan govor

Slavni glumac ponovno je slavio na dodjeli 69. nagrada Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) u Londonu gdje je njegov film Povratnik nagrađen s čak pet nagrada.

Leonardo DiCaprio (41) sigurno korača prema svom prvom Oscaru – nakon osvajanja Zlatnog globusa, SAG nagrade i brojnih drugih, sada je u njegovim rukama i BAFTA nagrada za najboljeg glumca.

Glumac je nakon osvajanja nagrade održao emotivan govor te nagradu posvetio jednoj posebnoj osobi u svom životu:

– Nisam odrastao u privilegiranim uvjetima i ova žena me svaki dan vozila u jako udaljenu školu kako bih imao mogućnosti za bolji start u životu. Danas je njen rođendan. Mama, volim te – izjavio je slavni glumac u govoru zahvale i svoju nagradu posvetio najvažnijoj ženi u životu – majci Irmelin Indenbirken.

Screenshot

FOTO: Reuters/EPH

Film Povratnik osvojio je i nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja, kinematografiju i najbolji zvuk, a među nagrađenima našla se i Kate Winslet, dugogodišnja prijateljica slavnog glumca s kojom je glumio u filmu Titanic.

Kate je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u filmu Steve Jobs, dok je najbolji sporedni glumac Mark Rylance (Most špijuna) , a nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Brie Larson za ulogu u filmu Soba.

Linker
25. travanj 2024 15:44