CMC FESTIVAL 2012

Jole: Ne trebaju mi kreatori ni stilisti

Na predstojeći CMC Festival 2012, koji se 15. i 16. lipnja u Vodicama održava pod Glorijinim medijskim pokroviteljstvom, Joško Čagalj Jole (40) dolazi s pjesmom laganog ritma “Nije muško”, koja bi mu, vjeruje, karijeru mogla obilježiti poput najvećih hitova. Kad na trenutak odvojio od najmlađe kćerkice Tije, koju kao pravi tata čuva dok mama Ana nije u blizini, Jole je podijelio očekivanja od nastupa na prestižnom festivalu.

– Za mene je CMC Festival ustvari “summit kolega”. Mnogo ih je koje ne vidim po godinu i više dana te ih srećem samo na putovanjima u inozemstvo. Uz to, festival će kao i uvijek biti mjesto odlične zabave i promocije moje glazbe – izjavio je popularni pjevač.

Pjesma “Nije muško” nastala je tijekom još jedne u nizu Jolinih suradnji s bračnim parom Huljić, koji ga prati od 1998. godine.

– To je lipa, laganija pjesma i ja sam njome prezadovoljan. Kao i uvijek, i sam sam se malo umiješao u njen nastanak i izabrao put kojim ćemo ići. Tijekom karijere, sve tamo od “Duše od papira”, Tonči i ja bi par dana otišli na njegovu vikendicu i radili na pjesmama, a one bi uvijek ostale prepoznatljive u mojim gabaritima. Toliko vjerujem u “Nije muško” da zaobilazim i Splitski festival kako mi pjesmu ne bi “pojela” neka druga, što se zna dogoditi kada ih u kratkom vremenu napravimo više. Tonči mi je rekao da bi to mogla biti i pjesma karijere, baš kao “Nosi mi se bila boja” – objašnjava Jole.

Za razliku od konkurenata, splitski pjevač uoči nastupa ne treba pomoć stilista i dizajnera.

– Sam se oblačim cijeloga života i ne planiram ništa posebno. Nikakvi kreatori ni stilisti mi ne trebaju, premda imam mnogo prijatelja među njima. Volim i kupujem hrvatsku odjeću, poput komada Ivice Klarića i Riječke industrije odjeće – kaže.

Usprkos izostanku spektakularnog scenskog nastupa, pjevač se ne plaši da bi ga preostali izvođači mogli zasjeniti.

– Moja pjesma ustvari i nema konkurencije jer ih ostali rade na druge beatove i u drugim žanrovima – tvrdi splitski glazbenik, koji će slobodne trenutke u Vodicama iskoristiti kako bi dovršio snimanje spota za “Nije muško” te započeo rad na drugoj pjesmi. Ostane li vremena, posjetit će i prijatelje koji žive u tom turističkom raju.

Otac Ive (5), Eme (3) i ove veljače rođene Tije ljeto će provesti s obitelji, ali i na višednevnim izletima s prijateljima.

– Žena i djeca na prvom su mi mjestu. No ljeti ne radim puno, pa ću s prijateljima otići par dana na izlete brodom i motorima. Kretat ću se uglavnom oko Splita te po srednjoj Dalmaciji jer mi je s malom djecom nezgodno putovati – objašnjava Jole.

Poklonicima svoje glazbe koji će ga slušati u Vodicama i cijeloj Hrvatskoj popularni je pjevač na kraju odaslao pozdrave.

– Svojim obožavateljima želim dugo i toplo ljeto, puno smijeha i zdravlja, uz nadu da će im se pjesma svidjeti.

Linker
28. travanj 2024 14:00