HUMANITARAC

Johnny Depp dijeli tetovaže s osuđenikom na smrt

Pojavljivanje holivudske zvijezde Johnnya Deppa (49) na premijeri dokumentarnog filma “West Of Memphis” na filmskom festivalu u Torontu izazvalo je zanimanje prvenstveno zato što glumac nije imao ulogu u filmu.

No Depp je već godinama uključen u tematiku filma koji je snimljen po stvarnim događajima, toliko da se s jednim od glavnih aktera redovito druži i čak – dijeli tetovaže.

Radi se o producentu Damienu Echolsu, koji je s još dvoje muškaraca optužen za ubojstvo troje dječaka pokraj grada Memphisa 1993. godine. Nakon 18 godina čekanja na izvšrenje smrtne kazne, Echols i ostali oslobođeni su, ali nakon što su morali priznati krivnju.

Novi dokumentarac javnosti podastire činjenice koje uvjerljivo utvrđuju nevinost trojice, te upućuju na mogućeg pravog krivca. U promociju su se uključili i glazbenik Eddie Vedder iz grupe Pearl Jam, Natalie Maines iz grupe Dixie Chicks, glazbenik Henry Rollins i filmaš Peter Jackson.

– Prije nego sam nakon gledanja originalnog dokumentarca čuo ili napravio išta drugo, bio sam osupnut koliko je to bio strašan zločin, te koliko je nepravde uslijedilo nakon njega – komentirao je svoj angažman Depp.

– Kao osoba nisam mogao ostati postrance i to promatrati – objasnio je početak druženja s Echolsom, s kojim se često viđa, a identične tetovaže služe im za podsjetnik na dobra vremena, navodi američki Clarion Ledger.

Linker
26. travanj 2024 12:26