Sipa/Cropix
SRETAN ROĐENDAN

John Travolta za 60. rođendan progovorio o najtežem razdoblju u životu

Poznati američki glumac i producent 18. veljače slavi 60. rođendan, a u razgovoru s Barryem Normanom progovorio je o najtežem radoblju u životu, piše BBC.

John Travolta rođen je 1954. godine u New Jerseyu gdje je odrastao s ocem Salvatoreom i majkom Helen te petero braće – Joey, Ellen, Ann, Margaret i Sam.

Travolta se proslavio ulogama u filmovima Briljantin i Groznica subotnje večeri za koji je bio i nominiran za Oscara za najboljeg glumca. Nakon tih filmova njegova karijera krenula je nizbrdo i u toj krizi čak je odbio uloge u filmovima Američki žigolo i Oficir i džentlmen koji su postali kino-hitovi, a odbijene uloge prihvatio je Richard Gere (64).

Njegova karijera ponovno je zaživjela ulogom Vincenta Vege u filmu Quentina Tarantina (50) Pakleni šund zbog čega je poznatom redatelju neizmjerno zahvalan:

– Za ulogu su bili zainteresirani ljudi mnogo zanimljiviji od mene. No, Quentin je stavio svoju karijeru na kocku i odbio napraviti film bez mene – priznao je glumac.

Za ulogu u Paklenom šundu Travolta je ponovno bio nominiran za nagradu Oscar za najboljeg glumca, ali mu je i taj izmakao. Poznati glumac osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu Uhvatite maloga.

U razgovoru s Barryem Normanom Travolta je priznao da mu je smrt sina nešto najgore što mu se dogodilo u životu:

– Istina je da nisam znao hoću li uspjeti – povjerio se glumac, piše BBC.

Jett Travolta preminuo je 2009. godine u 16. godini života od posljedica udarca glavom o kadu nakon napadaja za vrijeme obiteljskog odmora na Bahamima.

Glumac je priznao da se nije htio probuditi nakon smrti sina i da mu je scijentologija mnogo pomogla u oporavku:

– Zauvijek ću biti zahvalan Scijentološkoj crkvi što me podupirala pune dvije godine, doslovno od ponedjeljka do nedjelje i pomogla mi da prođem kroz bol zbog gubitka djeteta.

John Travolta i Kelly Preston (51) vjenčali su se 1991. godine i imaju još dvoje djece: trinaestogodišnju kći Ellen Bleu i trogodišnjeg sina Benjamina.

Glumac trenutno snima novi film The Forger, a priznao je i da bi se volio pojaviti u novom James Bond filmu kao zločinac.

Prisjetite se odličnih plesnih pokreta Johna Travolte u Paklenom šundu :

Linker
24. travanj 2024 17:31