NA VELIKOM PLATNU

Jessica Chastain kao princeza Diana

Holivudska zvijezda Jessica Chastain (30) dobit će priliku glumiti prerano preminulu princezu Dianu u novom filmu koji će govoriti o njenoj aferi sa kardiokirurgom dr. Hasnatom Khanom, poznatog pod nadimkom Mr. Wonderful. Biografski film čiji budžet iznosi 9 milijuna funti zvat će se ‘Calles in Flight’, a producenti ga opisuju kao ‘ljubavnu priču između princeze zatočene u visoku kulu i običnog čovjeka’.

Film će režirati Oliver Hirschbiegel, njemački redatelj koji stoji iza naslova ‘Hitler: Konačni pad’ i ‘Invazija’, a pretprodukcija bi trebala početi sljedeće godine u ožujku. Snimat će se na brojnim lokacijama, uključujući Pakistan, Angolu, južnu Francusku i Pariz, gdje je princeza poginula u fatalnoj prometnoj nesreći.

Redatelj je izjavio da će 51-godišnjeg kirurga portretirati kao milosrdnog i mudrog čovjeka, dok prve skice scenarija ‘ne gledaju blagonaklono na princezu’ te je prikazuju kao ‘provrijeđenu osobu koja je nastavila kontaktirati doktora nakon što je on okončao aferu’.

Veza princeze od Walesa s kirurgom Khanom bila je javna tajna, a par se upoznao 1995. godine kada je Diana posjetila prijatelja koji se oporavljao od operacije srca u bolnici Royal Brompton Hospital. Njihova afera trajala je dvije godine i završila nekoliko mjeseci prije princezine smrti u automobilskoj nesreći 1997. godine. Prijatelji princeze navodno su opisivali pakistanskog kirurga kao ‘ljubav njenog života’.

U jednom trenutku njihova veza pokazala se ozbiljnom kada se princeza upoznala s kirurgovom obitelji tijekom svog posjeta Pakistanu 1996., a tom prilikom nosila je i tradicionalnu pakistansku haljinu shalwar kameez iz poštovanja prema islamu. Dr. Khan navodno je prekinuo njihovu vezu jer više nije htio biti u središtu medijske pozornosti, a princeza je započela vezu s Dodijem Fayedom, sinom vlasnika Harrodsa.

Kirurg, koji se vratio u Pakistan 2007. godine, odbio je brojne laskave ponude da govori ili piše o vremenu koje su proveli zajedno

– Odan sam princezi, ali ne zato što je bila zvijezda, već zato što sam odan svim svojim prijateljima. Jednostavno sam takav – izjavio je za Sunday Telegraph.

Linker
18. travanj 2024 23:16