EKSKLUZIVNI INTERVJU

Jerry O'Connell: Kćeri mogu zaboraviti na seks dok ja ne umrem

Većina holivudskih glumaca nerado govori o privatnom životu, no Jerry O’Connell (37), zvijezda serijala “Obrana”, mogao bi satima pričati o svojim dvogodišnjim blizankama Dolly Rebecci Rose i Charlie Tama­ri Tulip koje je dobio u braku s glumicom i bivšom manekenkom Rebeccom Romijn (38). Zato i ne čudi što se tijekom intervjua u luksuznom budimpeštanskom hotelu Le Meridien pohvalio kako su slavili jer je jedna od blizanki prvi put sjela na “tutu”.

– Ne smijem kazati koja jer bi se mogle naljutiti – sa smiješkom na licu rekao je rođeni Njujorčanin, koji je već kao 12-godišnjak glumio u filmu “Ostani uz mene” Roba Reinera. Iako je u toj dirljivoj priči o odrastanju bio jedan od trojice glavnih glumaca, uz Rivera Phoenixa i Coreya Feldmana, za razliku od njih, nakon početnog uspjeha više se posvetio školi, a manje glumi. Studirao je film na Sveučilištu New York, a bio je i uspješan sportaš – svojedobno su ga svrstali među 20 najboljih mačevalaca u SAD-u. Ipak, gluma ga je i dalje privlačila pa je prekinuo studij i vratio se pred kamere. Glumio je sporedne uloge u filmovima “Jerry Maguire”, “Misija na Mars” i “Vrisak 2”, no više je uspjeha postigao na televiziji te je, ponajviše zahvaljujući serijalu “Obrana”, koji se prikazuje i kod nas na kablovskoj televiziji AXN, pokazao da je glumac za glavne uloge.

­

Imate li sličnosti s Kaczmarekom, prepredenim odvjetnikom iz Las Vegasa, kojeg glumite u “Obrani”? – Ne baš, on je samac i svaki tjedan je s drugom djevojkom, a ja sam oženjen i imam malu djecu. Zabavno je glumiti playboya, pogotovo kad u stvarnom životu ne vozite sportski kabriolet nego veliki obiteljski automobil s dječjim sjedalicama straga. Jedino mi je problem što kao playboy moram stalno skidati košulju i pokazivati tijelo pa se ne smijem zapustiti. Uz to se moram redovito depilirati jer producenti ne dopuštaju da njihov playboy ima dlakava leđa.

Sviđa li vam se Las Vegas? – U tom gradu zabava nikada ne staje, jedino morate naučiti da se ne smijete previše kockati. Ja sam kao mladić došao u Las Vegas s prijateljima i u kockarnici izgubio i posljednji cent te sam do petnaestak kilometara udaljenog aerodroma morao ići pješice.

Nedavno ste proslavili 25. godišnjicu filma “Ostani uz mene”. Kako ste se osjećali? – Bilo je divno sresti stare prijatelje i redatelja Roba Reinera, ali svi smo bili pomalo tužni jer s nama nije bio River Phoenix, koji je preminuo sredinom devedesetih od predoziranja.

Zašto ste nakon tog filma prestali glumiti? – Više je razloga. Nisam živio u Hollywoodu nego u New Yorku, a uz to me i roditelji nisu nagovarali da nastavim s tim. Oboje su normalno radili, mama je bila profesorica, a tata direktor u reklamnoj agenciji, i nisu željeli dati otkaz kako bi sa sinom odlazili na audicije. Dobivao sam neke manje uloge, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Danas mi je pomalo žao što sam zapustio glumu jer vjerujem da bi moja karijera sad bila drukčija.

Kada ste shvatili da ipak želite biti glumac? – Na fakultetu su me drugi studenti znali po ulozi u filmu “Ostani uz mene”, a meni je godila ta pažnja pa sam sve više razmišljao o tome da se vratim glumi. Počeo sam snimati reklame, što mi je kao studentu bio odličan izvor prihoda, a preko njih sam dobio ulogu u serijalu “Sliders”. Tako u Los Angeles nisam došao kao nezaposleni glumac koji godinama odlazi na audicije i prehranjuje se radeći kao konobar.

Snimate li još reklame? – Prestao sam kada sam dobio ulogu u serijalu “Sliders”. Snimio sam dovoljno reklama za cijeli život. Počeo sam kao dijete, i sjećam se da sam se dobro zabavljao kad smo snimali jednu za kekse. S drugom djecom sam plesao i na kraju bismo dobili keks. Svi drugi bi ga ispljunuli u koš za smeće kad bi se kamere ugasile, a ja bih svoj uvijek pojeo. Bio sam, kako bi se to reklo…

Bucmast? – Recimo da sam imao teške kosti. Dok sam jeo kekse, razmišljao sam kako je show business super.

Jeste li se zbog uloge Kaczmareka upisali na pravni fakultet? – Ne, pravo sam upisao godinu prije. Supruga i ja smo tek dobili blizanke, a dogovorili smo se da kada jedno od nas radi, drugo ostaje kod kuće. Bila je to dobra prilika da napokon diplomiram, jer studij filma, koji sam nakon srednje škole pohađao na Sveučilištu New York, nikada nisam završio. Ovaj put sam se odlučio za pravo i moram priznati da sam bio solidan student. Ne najbolji, ali nikad loš. Brzo sam shvatio da dobar odvjetnik mora biti i dobar glumac jer porotu mora uvjeriti u svoje argumente. Jednom smo se natjecali: jedan student je bio tužitelj, drugi branitelj, a profesor je bio sudac. Sve sam redom pobjeđivao i došao do finala. Mislim da sam briljirao kao tužitelj dok sam objašnjavao zašto je optuženi kriv i bio sam siguran da ću pobijediti. No, profesor je rekao da sam previše glumatao i da je branitelj bolji. Osjećao sam se povrijeđeno jer sam čuo kako je moja supruga, koja je bila u publici, prasnula u smijeh.

Hoćete li ovaj put diplomirati? – Zasad sam zbog “Obrane” prekinuo studij, ali mu se namjeravam vratiti. Volio bih besplatno pomagati ljudima koji nemaju novca za odvjetnike, osobito imigrantima. Moj djed s majčine strane u Ameriku je došao iz Poljske, baka iz Irske, a tata je iz Velike Britanije. Zato imam dvojno državljanstvo, američko i britansko.

Kako ste upoznali suprugu? – Sreli smo se na zabavi, a ja sam bio previše nervozan da je upitam za telefonski broj. Zato sam uzeo broj njezine prijateljice i za nekoliko dana ih zajedno pozvao na večeru. Tako je sve počelo… S njom mi je predivno.

Je li vam teško živjeti s tri žene u kući? – Nije teško, ali je drukčije od mog dosadašnjeg života. Nikad prije nisam bio okružen s toliko ružičastih stvari.

Posjećuju li vas kćeri na snimanju? – Bile su jednom, i to je bilo ludo. Nije ih lako zaustaviti, a na setu ima mnogo stvari koje mogu srušiti ili koje, pak, mogu pasti na njih. Za njih su mi sad rezervirani vikendi pa već znam napamet “Malu sirenu”, “Ljepoticu i zvijer” i druge knjige koje im čitam. Mislite li da će nastaviti obiteljski “zanat”? – Ne znam, jedna je doista otvorena i stalno nam pjeva i pleše, dok je druga mnogo samozatajnija. Kao otac, želio bih da prvo završe dobru školu, a tek onda odluče što žele raditi.

Kako ćete reagirati kad dovedu prve dečke? – Ne želim uopće govoriti o dečkima. Moje kćeri trebaju biti uz tatu i zaboraviti na seks dok ja ne umrem.

Razmišljate li o još djece? – Nema šanse, i s dvoje imamo pune ruke posla.

Postoji li mogućnost da, unatoč dogovoru sa suprugom o čuvanju djece, ipak zajedno glumite? – Zamalo je dobila ulogu, i to dobru, u “Obrani”. Trebala je glumiti ljubavnicu lika kojeg glumi Jim Belushi, a to nisam mogao dopustiti iako je on moj prijatelj i doista ga volim.

Josip Jurčić

Linker
25. travanj 2024 13:46