PRIPREME ZA NASTUP

Jelena Rozga: Teške su te baletne probe

Otkrivena je strogo čuvana tajna ovogodišnjega Splitskog festivala – misija Jelene Rozge koja će se na pozornici najveće lakoglazbene fešte pojaviti kao zvijezda show programa, kako javlja Slobodna Dalmacija. Popularna pjevačica posljednja tri tjedna brusi formu, no ne samo pjevačku. Plavokosa će se Splićanka, naime, u zahtjevnom show programu opet vratiti u baletne vode. Očekuje nas pravi spektakl, najavljuje i sama Rozga, kojoj će se na pozornici Prokurativa pridružiti i članovi baletnog studija splitskog HNK.

Bit će to show o kojem će se puno govoriti, navješćuje i logistika festivala, odškrinuvši nam vrata baletnog vježbališta podmarjanskog teatra. Tu se i doznaje kako će zvijezda show programa imati osam zahtjevnih koreografija s puno baletnih točaka, “lebdenja” u zraku, scenske akcije… Energija u studiju frca na sve strane, baletani imaju pune ruke posla. Ruku na srce laganog, jer 55 Jeleninih kilograma nije problem dignuti u vis.

– Teške su te baletne probe, zapravo najteže je dečkima koji me trpe. Na sreću, lagana sam. Volim ovaj red, rad i disciplinu. Čak mi to u ovim pjevačkim vodama pomalo i nedostaje – kaže Jelena, koja se nakon 17 godina opet vratila svojim prvim scenskim koracima, onima s baletnim papučicama.

Za zanimljive koreografije, pravi scenski izazov, zadužena je Jelenina prijateljica Sanja Dimache. Gordan Vasilj, glasnogovornik Splitskog festivala, inače i estradni novinar Nove TV, prišapnuo nam je kako se iskusna koreografkinja samo radi ovog posla vratila malo ranije s porodiljnog dopusta. Blizanke će se morati malo odvojiti od mame jer važnu ulogu koja je dodijeljena njezinoj prijateljici, nekadašnjoj kolegici, nikako nije htjela prepustiti drugima.

– Počele smo skupa na baletu, pa nas je put odveo na različite rane. I napokon smo se opet spojile nakon toliko godina. Imam uistinu čast raditi koreografiju za njezin nastup – nije krila uzbuđenje koreografkinja Sanja.

Jelenin će nastup pratiti baletani, udomaćeni Splićani koji su u grad pod Marjanom stigli iz inozemstva, mahom iz Rumunjske. S pjevačicom se dogovaraju na engleskom jeziku, a doznajemo, u šali, i kako im odlično uspijeva sporazumijevanje govorom rukama i nogama.

Osim ponovnog vraćanja baletu, Jelena će u “show timeu” imati i još jednu novinu, predstavit će skladbu u aranžmanu Borisa Đurđevića iz Colonije, s novog albuma koji bi trebao izići krajem godine. Jelena je skladbom oduševljena, otkrivajući i kako je njezini autori, već iskusni tandem kada su njezine pjesme u pitanju, u liku bračnog i poslovnog dvojca Vjekoslave i Tončija Huljića, uvijek nanovo iznenadi.

Foto: Jakov Prkić/Cropix

Linker
23. travanj 2024 20:21