SPLITSKI FESTIVAL 2012.

Jelena Rozga i Ivo Perkušić - Barbika i Oliver

Jelena Rozga kao Barbika, elegantna Zorica Kondža , pjevački debi televizijskog voditelja Ive Perkušića… sve je to bio dio prve večeri 52. po redu Splitskog festivala koji će na Prokurativama potrajati do nedjelje. A ako je suditi po jučerašnjoj atmosferi, bit će to prava fešta od “pisme i mode”.

Već očekivano, među najvećim favoritima po reakciji publike je prošlogodišnja pobjednica Jelena Rozga koja je s pjesmom “Solo igračica” jučer nastupila zadnja, kao šlag na kraju. Osim Jelenina novog hita, komentirao se i njezin styling – duga valovita kosa i ultra kratka haljinica Elfs – koji je mnoge podsjetio na najpoznatiju dječju lutkicu.

Komplimente za izgled primila je i Zorica Kondža za sivo srebreni komplet modne kuće Mak, a za izvedbu pjesme “Ljubav bez kraja” nagrađena je gromkim aplauzom.

Da je vrlo talentiran pjevač pokazao je splitski glumac i voditelj Ivo Perkušić koji publiku vodi kroz prve dvije večeri, zajedno s televizijskom voditeljicom Antonijom Blaće. On je u jednom trenutku zapjevao refren iz pjesme Olivera Dragojevića “Ča će mi Copacabana” što je odradio tako dobro, da je prepuno gledalište tražilo bis.

Brojne pohvale išle su i na račun pozornice osmišljene u duhu Dioklecijanova vremena – s dvije lože za rimske vojskovođe koje čuva šest rimskih legionara.

Dolores Tolić

Linker
26. travanj 2024 06:29