PRED OGLEDALOM

Jelena Perčin: Ljeti trebam samo kaftan i japanke

Glumici Jeleni Perčin (32) ovo je ljeto suđen – usijani gradski asfalt. No zagrebačke vrućine, tijekom kojih snima novu TV seriju, lakše podnosi odjevena u kaftane jedne domaće modne kuće, čije je zaštitno lice nedavno postala.

KOZMETIKA PO MJERI Mojoj osjetljivoj i iznimno suhoj koži najviše odgovaraju preparati koje kozmetolog Robert Tafra radi prema individualnim potrebama – od sastojaka dobivenih od mediteranskog bilja, bez sintetičkih stabilizatora, umjetnih boja, mirisa i emulgatora. Moja je krema masnije teksture i žućkaste boje zbog brojnih fitonutrijenata, a neven, lavanda i smilje djeluju antioksidativno te ublažavaju prve bore.

MANJE JE VIŠE Što se šminke tiče, pobornica sam teze ‘manje je više’. Danju koristim maskaru jer su mi trepavice, iako guste i dugačke, vrlo svijetle: moj odabir je Maybelline, koja je cijenom vrlo pristupačna, a kvalitetna. Treba mi još malo ružičastog rumenila Chanel Rose Petale i balzam za usnice Carmex. Večernji izgled naglasim tek crvenom olovkom i holivudski crvenom nijansom Mac ruža Ruby Woo.

KOSA Kao klinka bila sam plavuša, pa mi kosa i danas posvijetli na suncu. A tijekom godine je prošarana plavim pramenovima, koje mi rade u zagrebačkom salonu Evelin. Osim na bojenje, onamo redovito odlazim i na frizure pa doma uopće nemam preparate za styling ili njegu.

MIRIS SE MORA OSJETITI Volim intenzivne parfeme, kao što je Narciso Rodriguez For Her, a jedina ‘light’ varijanta koja mi se sviđa je parfemska vodica koju mi je prijatelj Borut Mihalić donio iz Pariza – esencije lipe i murve, bez sintetičkih dodataka. Dugo sam koristila i parfem Escentric Molecules, koji su na kraju osjećali svi oko mene, a mene bi zapuhnuo tek blagi miris tamjana. A budem li ikad u mogućnosti, priuštit ću si Amber Oud by Kilian, jedan od najljepših i najskupljih parfema na svijetu.

KAFTAN I JAPANKE Ljeti najviše nosim parea ili kaftane, koji su savršeni za sve prigode, a kombiniram ih s japankama ili laganim sandalama. U Croata kaftanima, čije sam zaštitno lice, odlično se osjećam jer svila hladi i daje osjećaj lepršavosti, a uz njih dobro pristaju moje najdraže naušnice – starinske, konavoske, koje sam naslijedila od bake.

Matea Roščić

Linker
28. travanj 2024 19:56