Kikylicious/We Heart It
DOBRA ODLUKA

JEDINA novogodišnja odluka koju morate donijeti

Lako ih je donijeti no teško održati. Novogodišnjim odlukama mnogi euforično otvaraju novo životno poglavlje koje vrlo brzo krene neželjenim smjerom i nakon prvotnog entuzijazma, čim naiđu na prve prepreke – zaborave na donešene odluke i krenu starim putem.

Kako biste izbjegli razočarenje neostvarenih novogodišnjih želja i osjećaj krivice koji nakon toga slijedi, ove godine donesite samo jednu odluku – život u sadašnjem trenutku.

Ideja življenja u sadašnjem trenutku mnogima izgleda neostvarivom. Stalna briga oko budućnosti i egzistencije većini predstavlja najveći problem te je ujedno i ozbiljna prepreka u sretnom življenju.

Mnogi nisu svjesni činjenica kako je upravo život u sadašnjem trenutku ključ sretnog i ispunjenog života. Jedino što jest stvarno je sadašnji trenutak.

Prošlost ne možete mijenjati – stoga nema smisla o njoj brinuti. Budućnost ne možete predvidjeti – stoga nema smisla bojati je se. Sadašnjost je jedini trenutak u kojemu možete u potpunosti uživati i graditi svoju sreću.

Osoba prisutna u sada iz svakog trenutka može izvući najbolje. Bez obzira na težinu situacije, ako ne brinete o jučer i sutra, uvijek ćete biti svjesni životnih darova te ćete spoznati slobodu i neovisnost koja iz sadašnjosti proizlazi. Stoga, kako biste bili prisutni u trenutku – vježbajte!

1. Svjesno radite jednu po jednu stvar.

2. Stvari činite polako, smireno i s potpunom pažnjom.

3. Svaki dan provedite barem 5 minuta ne radeći ništa!

4. Tijekom dana više puta zastanite i osluškujte zvukove, upijajte mirise, doživite osobe i predmete oko sebe, aktivno slušajte svog sugovornika, osvijestite emocije u svakom trenutku…

5. Vježbajte meditaciju.

Linker
30. travanj 2024 08:08