ZADOVOLJNI MUŠKARAC

Javier Bardem: Blagoslovljen sam brakom s Penelope

Španjolski glumac Javier Bardem (43) u novom broju magazina GQ progovorio je o svojem bračnom životu s kolegicom i zemljakinjom Penelope Cruz (38). Oskarovac kojeg ćemo nakon “Jedi, moli, voli”, “Vicky, Cristina, Barcelona”, “Biutiful” i “Nema zemlje za starce” gledati kao negativca u novom Bond filmu “Skyfall” u Cruz je, kaže, pronašao srodnu dušu.

– Sretno sam oženjen i posve miran. Zahvaljujem višim silama što su mi dale mogućnost da budem voljen.

Bardemov je istup značajan utoliko što slavni par pažljivo krije svoju intimu, pa je tako medijima nekoliko mjeseci tajio i Penelopinu trudnoću sa sinčićem Leonardom, rođenim u siječnju 2011. Jedna od Almodovarovih muza te suradnica i drugih velikih redatelja poput Amenabara i Allena Penelope je priznala da uživa u ulogama majke i kućanice, pa ne čudi da su i nagađanja o njenoj drugoj trudnoći učestala, a na velikim ju se platnima viđa sve rjeđe.

Cruz i Bardem upoznali su se 1992. na snimanju filma “Šunka Šunka” Bigasa Lune, kada su imali i kratkotrajnu vezu te se potom razišli. Tek kad ih je Woody Allen 2008. angažirao za film “Vicky Cristina Barcelona” stara se strast rasplamsala. Vjenčali su se u srpnju 2010. na Bahamima.

U istom intervjuu Bardem je priznao i kako ne voli gledati svoje filmove.

– Uživam raditi na likovima, ali ne volim kasnije gledati proces njihova nastanka, svoju izvedbu. Ne mogu podnijeti taj nos, taj glas, te smiješne oči. Jer kada sam u ulozi ne vidim svoj nos i ne čujem svoj glas, već osjećam nešto jače i veće i što moram izraziti – objašnjava glumac koji se, usprkos mačo karakteristikama, ne srami istraživati i svoju žensku stranu.

– Odgojen sam da se ne bojim pokazivati emocije i maštu. Posjedujem muškarca i ženu u istom tijelu, muške i ženske karakteristike. ‘Budi muško’ – što se točno misli pod tim? – pita se retorički ljubimac žena diljem svijeta.

– Glumci su često nesigurni jer su jednoga dana voljeni, a drugoga previđeni. No mene je majka podučila da radim svoj posao i ne marim za kritike – zaključio je Bardem.

Linker
04. svibanj 2024 08:40