GISELE BUNDCHEN

Japanke za spas prašuma

Brazilska manekenka Gisele Bündchen (28) nije samo najbolje plaćena manekenka na svijetu (čiji se imetak procjenjuje na čak 150 milijuna dolara, a godišnje zarađuje više od 30 milijuna) nego i najljepša ekološka aktivistica koja se zauzima za spas amazonskih prašuma.

Stoga već četvrti put sudjeluje u međunarodnoj kampanji Ipanema japanki, koje proizvodi brazilska tvrtka Grendene, a postotkom od prodaje podupiru se akcije za zaštitu okoliša – ovaj puta Atlantske prašume. Tako je prošli tjedan u Madridu, u hotelu Eurostars Tower Hotel, odjevena u zlatnu pletenu haljinu i zlatne Ipanema japanke, predstavila novu kolekciju Ipanema Gisele Bündchen. Kako je to bilo njezino prvo pojavljivanje u javnosti nakon vjenčanja s Tomom Bradyjem, zvijezdom američkog nogometa, sve prisutne na konferenciji za tisak više je zanimao njen bračni život nego – nova kolekcija japanki.

Ipanema Gisele Bündchen japanke pronađite u Gloria Shopu

No, Gisele je svojim šarmom i govorničkom vještinom ipak uspjela pažnju skrenuti na ljetnu obuću, čiji će budući kupci pomoći program zaklade SOS Mata Atlantica te sadnju šume Grendene – Gisele Bündchen. U planu je, naime, kupnja 25 tisuća sadnica i obnova više od 15 hektara Atlantske prašume, koja je nužna za očuvanje pitke vode u Brazilu. Stoga je sjeme ove sezone glavna tema kolekcije Ipanema Gisele Bündchen – jer iz njega niče stablo, a stabla čuvaju vodu. Tako su anatomski oblikovane sandale i japanke ukrašene motivima lišća i sjemenki.

– Zamolila sam dizajnere da kreiraju model koji bih mogla nositi i danju i noću, a oni su kreirali nekoliko modela od kojih neki imaju zlatne remenčiće, a neki i povišene potplate, pa sam sigurna da ću ih ljeti nositi i za večernje izlaske- izjavila je Gisele, s kojom je u Madrid doputovala njezina blizanka Patricia, inače njena menadžerica. Svi modeli kojima pomažemo pošumljavanju Atlantskih prašuma u sklopu programa Prašume budućnosti već su stigli i na naše tržište.

Helena Štahan

Linker
24. travanj 2024 15:04