VIS A VIS

Janko Popović Volarić: Volio bih ponovno postati otac

Zagrebački glumac zvijezda sapunica “Obi­­­­čni ljudi”, “Ponos Ratkajevih”, “Sve će biti dobro” i “Najbolje go­­dine”, osim što je glavni lik u drami “Vis-a-Vis” redatelja Nevija Mara­sovića – debitira i kao koscenarist. No 21. srpnja, kada je na Pula Film Festivalu za­­kazana premijera filma, Janko Popović Volarić (33) će s glumačkom dru­­žinom Histrioni krstariti Dalmacijom i nastupati u predstavi “Mjehur od sapunice”.

Sapunice su mu, očito, suđene: prije pet godina, na setu “Ponosa Ratkajevih”, zaljubio se u scenaristicu i spisateljicu Jelenu Veljaču, od koje se nakon tri godine braka prošle jeseni razveo. Par je i dalje na­­stavio zajedno raditi: u serijalu “Larin izbor” ona je bila kreativna direktorica, a on je glu­­mio policijskog inspektora Lucijana Krs­tulo­vića. U predstavi “Mjehur od sapunice” i u filmu “Vis-a-Vis”, pak, igra – glumca iz sapunica.

Ima li u priči autobiografskih elemenata? – Često mi se s likovima koje glumim poklapaju i neke životne situacije. To se dogodilo i ovaj put: igram glumca iz sapunice, a moj lik na Vis do­­­­lazi u nekom sumanutom razdoblju života, op­­terećen privatnim problemima i bračnim krahom. Baš kao i u filmu, Nevio i ja smo na otoku pisali scenarij, a i priče naših očeva prilično su slične. Njegov otac je boem, kao što je to bio i moj pokojni otac.

Vjerujete li i dalje u brak? – Vjerujem da dvoje ljudi mogu provesti život zajedno, ali nije baš trenutak da bih se, eto, sad ženio i radio svadbu.

Nakon raskida veze u kojoj je rođen vaš sin te nakon razvoda braka, smatrate li sebe dobrim “materijalom” za supruga? – Nisam se takvim nikad smatrao, ali želim vjerovati da svi imaju neku drugu polovicu za kojom tragaju. A i jako bih volio ponovno postati otac.

Što vam je najteže palo u ponovnom samačkom životu? – Koji put je teško doći doma i biti sam, a najteže je bilo izgraditi neku svoju novu rutinu, pogotovo u unajmljenom stanu. U kućanskim poslovima sam i prije bio dobar, a sada sam genijalan: nakon dugo vremena počeo sam peglati, a uspješno pok­­rivam i druge “sektore”, poput kuhanja. Ponekad me, kada imam previše posla, spašava teta, koja tada preuzima stan u svoje ruke.

Marijana Marinović Foto: Petar Jurica

Pročitali ste skraćeni intervju – što Janko Popović Volarić kaže o raspadu braka s Jelenom Veljačom, odnosu sa sinom Davidom te u kakvom je odnosu s pjevačicom Ninom Badrić potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.967).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
20. travanj 2024 14:11