INTERVJU

Janko Popović Volarić: U braku s Jelenom uvijek je bučno

Dok njegovi obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju novu sezonu serijala “Najbolje godine”, čije se epizode trenutačno snimaju na Žumberku, 30-godišnji glumac Janko Popović Volarić uzbuđen je zbog svoje prve filmske premijere u pulskoj Areni.

Veteranu sapunica, koji se proslavio ulogama dobrih dečki u serijalima “Obični ljudi”, “Sve će biti dobro” i “Ponos Ratkajevih”, redatelj Dalibor Matanić je u filmu “Majka asfalta” dodijelio ulogu agresivnog supruga i oca, iz čijeg doma u zagrebačkom pred građu na Badnjak bježe supruga ( Marija Škaričić ) i sin (Noa Nikolić).

Može li depresivna obiteljska priča iz zagrebačkog predgrađa osvojiti širu publiku? – Uvjeren sam da će “Majka asfalta” imati svoju publiku. Srećom, još postoje ljudi koje intimne drame zanimaju više od svemogućih heroja i spasitelja svemira… Meni je stvarno dosta tih nerealnih likova, fale mi heroji iz stvarnog života, poput moje filmske supruge Mare, koja se pokušava nositi s licemjerjem društva i vremena u kojem živimo. Mislim da je kontrast između božićne atmosfere u gradu i sivog zagrebačkog predgrađa u kojem se događa stvarna obiteljska drama, puno zanimljiviji od svemirskih kauboja i besmrtnih tajnih agenata.

Tema filma je raspad bračne zajednice: što je, prema vašem mišljenju, znak da je povjerenje u vezi definitivno izgubljeno? – Kad među partnerima zavlada tišina, znači da je odnos toliko zastranio da se partneri više i ne trude spasiti stvar. Takva situacija je noćna mora iz koje se stvarno teško izvući.

Kako se vi privatno nosite s izazovima bračnog života? – U našoj bračnoj zajednici vlada sve samo ne šutnja. Dapače. Bučno se borimo protiv svih izazova.

Jeste li vi inzistirali da nakon udaje Jelena Veljača uzme vaše prezime? – Iskreno, ta Jelenina odluka godi mom egu, malo me i iznenadila, ali je bila isključivo njezina.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Jankom Popovićem Volarićem pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 811) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
16. travanj 2024 07:15