MLADI TATA

Janko Popović Volarić: Trudim se razviti prijateljski odnos sa sinom

Kao glumac u brojnim hrvatskim sapunicama, poput “Najboljih godina”, “Sve će biti dobro”, “Ponosa Ratkajevih”, koje se na TV ekranima neprestano vrte već nekoliko godina, Janko Popović Volarić dosegao je neviđenu popularnost; proglasili su ga seks-simbolom i kraljem hrvatskih sapunica.

Nakon izvrsne i hvaljene uloge u filmu “Majka asfalta” Dalibora Matanića te kraćeg odmaka od televizije, ponovno se vraća svom očito suđenom formatu, i to u sapunici koju producira njegova odnedavno bivša supruga Jelena Veljača. Kako bivši supružnici funkcioniraju na setu serije “Larin izbor”, kakav se otac trudi biti svome 13-godišnjem sinu Davidu te kakva mu je bila minula godina i što priželjkuje u tekućoj, poznati glumac ispričao je za Studio.

Posljednjih dana piše se o ponovnom početku/suradnji s vašom bivšom suprugom Jelenom Veljačom. Kako funkcionirate na setu?

– Jelena i ja profesionalno surađujemo još od “Običnih ljudi”, tako da se iznimno dobro razumijemo te je naša suradnja, kao i uvijek, prije svega profesionalna i ide ustaljenim tijekom. Oboje iznimno poštujemo poslove onog drugog.

Slovite za jednog od najpopularnijih glumaca, no glumu ste za poziv odabrali relativno kasno…

– Moj interes za glumu došao je spontano i slijedom neobičnih okolnosti. Prvo sam bio grafičar. Rano sam dobio Davida i išao sam raditi u Vjesnik, imao sam kod kuće svoj studio, a onda se pripremao za studij kamere jer sam volio fotografiju. Kroz godine tih priprema slučajno sam dospio u dramski studio Exit. Paralelno sam tamo odradio vojni rok u civilnoj službi, pomagao oko rasvjete, tona i scenografije, te sa 24 godine upisao Akademiju dramske umjetnosti.

U tom ste filmu snimali scene seksa s Juditom Franković. Rekli ste tada da je snimanje scena seksa aseksualno. Mislite li da je to uvijek tako, neke su se velike holivudske ljubavi rodile upravo na setovima?

– Ne vjerujem da su se mnoge holivudske ljubavi dogodile u samom kadru na snimanju. Ali setovi su nešto drugo. Tu su nove veze, avanture i ljubavi česta pojava. Poznajem neku djecu koja su plodovi veza koje su počele na setu.

Rano ste postali otac. Je li vas to promijenilo?

– Rano roditeljstvo ti prereže mladost i ono što ona prirodno nosi sa sobom, ali, s druge strane, nemjerljivo je ono što dobiješ zauzvrat. S jedne strane, sumanuto je u toj dobi imati dijete, ali opet, moj stari je, primjerice, u savršeno normalnim godinama dobio mene pa je bio očajan otac. Nikako nisam htio Davidu priuštiti svoje iskustvo. Ne kažem da sam se savršeno snašao, ali doista sam se trudio.

U kakvim ste odnosima sa svojim sinom Davidom? Kakav ste otac, strog, autoritativan ili više prijateljski nastrojen? Odnosno, kakav se trudite biti?

– Viđamo se koliko god možemo, što s obzirom na moj posao nikako nije koliko bismo htjeli, ali vrlo smo bliski. Prilično smo razvili taj odnos jedan na jedan, koji je i prijateljski, ali predstavljam mu i autoritet.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Jutarnjeg lista

Linker
18. travanj 2024 11:37