Goran Mehkek/CROPIX
SKROMNA I INSPIRATIVNA

Janica Kostelić oglasila se emotivnom porukom nakon premijere filma Gnothi Seauton

Nakon premijere filma Gnothi Seauton ili u prijevodu Spoznaj samoga sebe koji je Bruno Kovačević snimio o obitelji Kostelić zvijezda filma Janica Kostelić emotivnom porukom oglasila se na svom blogu.

Naša najtrofejnija sportašica nakon završetka profesionalne karijere rijetko istupa u medije, a svako njeno pojavljivanje u javnosti s oduševljenjem se dočekuje, što je bio i slučaj na svečanoj premijeri filma.

Janičinu dirljivu, i prema mnogima, skromnu i inspirativnu poruku prenosimo u cijelosti:

Svatko od nas ima svoju, posebnu priču. Svatko od nas ima svoje uspone i padove u životu. No, svatko od nas nema nekog tko bi tu priču snimio. Našu priču snimio je Bruno Kovačević i pretočio je u film Gnothi Seauton, i hvala mu na tome. Bilo je lijepo prisjetiti se kako je izgledalo naših više od 20 godina na snijegu…

No, isto tako, koliko god to bilo lijepo, ne mislim da je naša priča imalo posebnija od bilo čije vaše. Ali, kad je već snimljena, nadam se da će poslužiti prije svega kao inspiracija svima koji će pogledati film. Ne zbog nas, već zbog toga što bih željela da pokaže kako u životu nikad ne treba odustati, mada ponekad i ne postigli cilj koji ste si zacrtali. Ivičin životni cilj bio je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Nije ga ispunio, ali nije niti odustao. I osvojio je četiri srebra. Jednako vrijedna, jednako sjajna.

Formula je ne odustati i dati sve od sebe, i nagrada će doći. Možda ne onakva kakvoj smo se nadali, ali će doći. I bit ćemo zadovoljni jer ćemo znat da smo dali sve od sebe. I sretni zbog nagrade koja je stigla.

Ne znam hoće li film dobiti Oscara, ne znam hoće li se ljudima svidjeti ili ne, ali vjerujte u svoju posebnu priču. I ne odustajte, jer nagrada vas sigurno čeka. Najviše hvala mami i tati što su najbolji roditelji i bratku koji je uvijek bio i uvijek će biti, kako bi se reklo, moja zvijezda vodilja

Janica

Linker
25. travanj 2024 03:53