LARIN IZBOR

Jagoda Kumrić: Razgolićavanje nije primjereno mojim godinama

Kad joj je bilo samo šest godina, Jagoda Kumrić (19) roditeljima je samouvjereno najavila kako će jednog dana završiti u Hollywoodu i dobiti Oscara. Iako zvuči kao simpatična šala, onaj tko je upoznao ovu mladu splitsku glumicu, poznatu po ulozi razmažene Nikol Zlatar u serijalu Nove TV “Larin izbor” – mogao bi u to i povjerovati. Možda ne u dio o Oscaru, ali Jagodu Kumrić – s njezinim golemim samopouzdanjem, nevjerojatnom količinom pozitivne energije i otkačenim smislom za humor – lako je zamisliti uspješnom i izvan granica Hrvatske. A ako bi je se trebalo opisati u dvije riječi, najbolje bi bilo reći da je “samo svoja”.

To se vidjelo još u srednjoškolskim danima, kad se formirala u divlju i buntovnu pankericu. Kosu je bojila u narančasto, nosila martensice i karirane hlače, slušala osječku punk-grupu Debeli precjednik i izlazila u kultni splitski klub Kocka, u kojem je i danas rado viđen gost. Umalo nije prošla prvi razred srednje škole, a neopravdanih satova imala je, kaže, više nego svi njezini kolege.

– U osnovnoj školi sam bila odlična učenica, no kad sam krenula u jezičnu gimnaziju, sve se preko noći promijenilo. U školi mi je bilo dosadno pa sam vrijeme puno radije provodila u Gradskom kazalištu mladih, gdje sam pohađala dramsku grupu. Srećom, moji roditelji – mama Sanja, vlasnica kozmetičkog salona i trgovine, te tata Pero, agent za prodaju nekretnina – imali su mnogo razumijevanja i dobre živce. Tolerirali su moje mladenačke ludosti, pazeći ipak da ne izgubim godinu, i uvjeravali me da je moje buntovništvo samo razvojna faza. Nisam im vjerovala, ali sad znam da su bili u pravu – kaže Jagoda Kumrić, koja danas za sebe kaže da je rokerica koja obožava Jona Bon Jovija i grupu Coldplay.

Voli i klasičnu glazbu te balet, koji je plesala sedam godina i zahvaljujući kojem je stekla dobro držanje te se naučila radnoj disciplini. Ona je, zapravo, vrlo radišna cura i nije joj nimalo teško buditi se u cik zore i na snimanjima biti usredotočena do kasno na večer.

– Naviknula sam se na žestoki tempo. Prije godinu dana počela sam s mamom raditi u našoj trgovini kozmetičkih preparata na bazi minerala iz Mrtvog mora, a dok smo uhodavale posao, radila sam i po 15 sati dnevno. Sve je, zapravo, počelo nakon što nisam prošla na prijamnom ispitu na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, nakon čega sam odlučila da neću sjediti prekriženih ruku i čekati sljedeći pokušaj. Tako sam počela prodavati kozmetiku u dućanu koji su držala dva Izraelca, točnije, prodavati je izvan dućana – zaustavljala sam ljude na ulici i nudila im da isprobaju i kupe naše proizvode. Lani, potkraj ljeta, vlasnici licence su odlučili napustiti Hrvatsku, a mama i ja smo preuzele njihov posao – priča Jagoda Kumrić, kojoj je planove u kozmetičkom biznisu poremetila audicija za “Larin izbor”.

Iako je bila uvjerena da je neće angažirati jer nije imala glumačkog iskustva, otišla je isprobati sreću i – dobila jednu od glavnih uloga u serijalu. A iako je već u drugoj epizodi morala odraditi škakljivu scenu sa zgodnim Marom, kojeg glumi zagrebački glumac Andrej Dojkić, kaže da se u tim intimnim prizorima veoma teško opušta. Za ulogu bi, kaže, obrijala glavu, ali ne bi se skidala pred kamerama.

– Ja sam u duši još djevojčica, a razgolićivanje nekako ne bi bilo primjereno mojim godinama – smatra glumica, kojoj su se uvijek sviđali duhoviti, otkačeni i opušteni dečki. Takav je bio i njen bivši, rekviziter u splitskom Gradskom kazalištu mladih, s kojim je bila dvije godine u vezi. Trenutačno ne ljubi, zaokupljena je ulogom, a slobodno vrijeme provodi s prijateljima i mlađom braćom – 15-godišnjim Markom i 17-godišnjim Zlatkom. Obojica treniraju džudo, a Zlatko je čak aktualni prvak Hrvatske u tom sportu. Iako joj moda nije u životu previše važna, mlada glumica formirala je vrlo osebujan odjevni stil.

– Mnogo pažnje pridajem modnim dodacima poput otkačenog prstenja, kapa i šešira te biram originalne, malo “pomaknute” stvari. Recimo, najbolje se osjećam u ženstvenim haljinicama i balerinkama, a za posebne prigode obavezno odjenem haljinu s otvorenim leđima. Obožavam Marilyn Monroe, njezinu ženstvenost i stil, način na koji je ni iz čega stvorila ime i postala legenda – kaže Jagoda Kumrić, kojoj je ipak trenutačno najvažniji cilj upisati akademiju. Kad to uspije, sve će, uvjerena je, doći samo od sebe.

Kristinka Šćavina

Linker
25. studeni 2022 21:18