SAMO U GLORIJI

Jadranka Kosor: Tajni dar Boruta Pahora

Nezavisna saborska zastupnica i bivša hrvatska premijerka Ja­­­dranka Kosor dugo će pamtiti 1. srpnja 2013. Toga dana Hr­­vat­ska je primljena u Europsku uniju, što je uvelike i njezina zasluga kao negdašnje predsjednice Vlade, a ona je proslavila 60. ro­­­đe­­ndan.

Kako je riječ o okrugloj brojci, po­­­trudila se da proslava bude zapamćena – što se uistinu i dogodilo. Jer među dvadesetak uzvanika, koji su se okupili u zagrebačkom restoranu Apetit City, bio je i slovenski predsjednik Bo­­rut Pahor, s kojim je dok je bio premijer Ja­­­dranka Kosor blisko surađivala. On je i prvi stigao na rođendansko slavlje, ali je i prvi mo­­­rao otići.

– Morao je juriti u Ljubljanu zbog sastanka s liječnicima koji su nezadovoljni stanjem u zdravstvu, no imali smo vremena za razgovor. Nas dvoje se i inače često viđamo samo što mnogi to ne znaju jer nismo uvijek pod “svjetlima pozornice”. Donio mi je i dar, ali je re­­kao da ga sama otvorim i nikome ne govorim što je unutra – kaže Jadranka Kosor, čije su se prijateljice, među kojima i Vesna Škare Ož­­bolt, po­­­željele fotografirati s predsjednikom Pahorom.

Damir Leljak Foto: Petar Jurica Copyright Gloria

Pročitali ste skraćeni tekst – sve o proslavi rođendana Jadranke Kosor i ekskluzivne fotografije uzvanika i proslave potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.965). Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
18. travanj 2024 04:59