SVJETSKE LIDERICE

Jadranka Kosor među Glamourovim ženama godine

U ovogodišnjem izboru američkog časopisa Glamour za žene 2010 godine grupno priznanje dobile su liderice država diljem svijeta među kojima se našla i hrvatska premijerka Jadranka Kosor . Premijerka je u uglednom društvu još 17 premijerki ili predsjednica država, među kojima je i njemačka kancelarka Angela Merkel . One su izabrane među žene godine – stoji u objašnjenju – jer su one trenutno najmoćnije žene na svijetu te predstavljaju val promjene donedavno uobičajenog mišljenja kako su predsjednička i premijerska mjesta rezervirana isključivo za muškarce.

– Danas je osam dana od rasprave u Saboru gdje je oporba tražila moju smjenu i izgovorila puno teških riječi i na moj i na račun Vlade. Mislim da je nagrada došla u pravom trenutku – izjavila je u utorak Jadranka Kosor za HTV te dodala da će vjerojatno otputovati u New York na dodjelu priznanja.

Ostale Glamourove žene svijeta su pjevačica Fergie , glumica Julia Roberts , Katie Spotz – žena koja je preveslala Atlantik, jordanka kraljica Rania , somalijska liječnica i humanitarka Hawa Abdi i njezine kćeri, Contance McMillen, američka srednjoškolka koja se izborila da na maturalni ples može povesti svoju djevojku, talijanska dizajnerica Donatella Versace te američke sportašice Lindsey Vonn, Mia Hamm i Lisa Leslie. Pjevačica i glumica Cher dobitnica je priznanja za životno djelo.

Linker
25. travanj 2024 01:12