ISKREN ISTUP

Jadranka Kosor: Cijeli mi život nedostaje odrastanje uz oca

Novinarki i političarki, bivšoj ministrici i premijerki te još uvijek aktualnoj predsjednici Hrvatske demokratske zajednice Jadranki Kosor (58) doista se rijetko moglo prigovoriti da je osobno hladna i distancirana prema svakodnevnim ljudskim teškoćama. Još dok je vodila emisije o braniteljima te potom bila njihova ministrica, Kosor se nije sramila pokazati svoju žensku stranu, kao i slabost i osjetljivost. Možda je i to jedan od razloga što ju je ugledni časopis Glamour 2010. izabrao kao jednu od žena godine među svjetskim liderkama.

U današnjoj saborskoj raspravi o novom Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji, kojim će Vlada premijera Zorana Milanovića pokušati srušiti kontroverzni zakon bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića, Jadranka Kosor svoje je teze još jednom branila osobnim primjerom.

– Tko nam daje pravo da budućem djetetu oduzimamo oca kroz zakon. Kolega Kolman time je prekršio dva Zakona – obiteljski koji propisuje da je brak zajednica muškarca i žene te Zakon o suzbijanju diskriminacije jer diskriminira muškarce. Ja sam dijete koje je odraslo bez oca i cijeli život mi je to nedostajalo – priznala je Kosor.

Vlada premijera Milanovića predlaže, naime, zakon kojim bi se ponovno omogućilo zamrzavanje zametaka te oplodnja do najviše 12 jajnih stanica. Pravo na medicinski potpomognutu oplodnju imale bi, k tome, i žene bez partnera, što HDZ smatra, dakle, diskriminatornim prema muškarcima.

Linker
20. travanj 2024 04:30