TATINIM STOPAMA

Jaden Smith - najprodorniji klinac u Hollywoodu

Ni u obitelji holivudskih zvijezda Willa Smitha i Jade Pinkett Smith jabuka nije pala daleko od stabla. Njihov jedanaestogodišnji sin Jaden Christopher Syre višestruko je talentiran – pjeva, pleše i glumi, a uz to je i vrlo zgodan, što nije čudo s obzirom da njegovim venama kola crnačka, bjelačka i indijanska krv. Curice su ga zapazile kad je repao u pjesmi “Never Say Never” s kanadskom tinejdžerskom atrakcijom Justinom Bieberom, a kao glavna zvijezda akcijskog filma “Karate Kid” dobio je još mnogo novih obožavateljica.

Na promociju filma u Mann Village Theatreu u Los Angelesu, Jaden je došao u pratnji roditelja, dvije godine mlađe sestre Willow i 18-godišnjeg polubrata Treya Smitha, a za crveni tepih pomno je složio styling da izgleda poput svog glazbenog idola Michaela Jacksona – odjenuo je crvenu kožnatu jaknu, bijelu košulju, leptir mašnu i crne traperice.

– Jaden je vrlo predan glumi i oduševilo me kako je brzo savladao borilačke vještine i kineski jezik – rekao je Jackie Chan, akcijska zvijezda i Jadenov filmski partner u filmu, a glumačku izvedbu Smitha Juniora pohvalio je i Ralph Macchio, glumac koji se 1984. proslavio u originalnoj verziji “Karate Kida”.

Jadenu je ovo prva glavna uloga: u “Karate Kidu” glumi dječaka Drea, koji se s mamom doseli u Kinu, ali kako ga stalno napadaju članovi raznih bandi, prisiljen je naučiti kung fu i karate da bi se obranio.

Pred kamere je maleni prvi puta stao kao petogodišnjak u obiteljskoj seriji “All of Us”, a već za prvu filmsku ulogu – u “Potrazi za srećom” 2006., gdje je glumio uz tatu Willa – nagrađen je MTV-jevom nagradom za najprodorniju izvedbu. Glumio je 2008. i u znanstveno-fantastičnom filmu “Dan kad je zemlja stala” sa zvijezdama Keanuom Reevsom i Jennifer Connelly, a želja mu je da kad naraste poput tate – zvijezde filmova “Hancock”, “Ja, robot”, “Dan nezavisnosti” i “Muškarci u crnom” – i sam odglumi akcijskog junaka.

Linker
19. travanj 2024 07:26