PONOSNI TATA

Jacques Houdek: Moja prvašica Sofia već je zavoljela matematiku

Pjevač Jacques Houdek (31) na neodređeno se vrijeme povukao s glazbene scene i odlučio prekinuti komunikaciju s medijima. No kako je u posljednjem razgovoru za Gloriju izrazio uzbuđenje i zadovoljstvo nadolazećim prvim školskim danima kćeri Sofije, ipak je obećao pružiti nam ekskluzivan uvid u taj važan obiteljski događaj početkom rujna – i obećanje je, dakako, ispunio.

– Cijela obitelj je uzbuđena zbog naše prvašice Sofi. Već danima se pripremamo za ovaj veliki početak prve školske godine! Puno je toga trebalo pripremiti, ali mislim da imamo stvari pod kontrolom, ipak su to slatke brige – govori Jacques s osmijehom ponosa.

Jacques i supruga Brigita svjesni su da za Sofiju počinje razdoblje ubrzanog osamostaljivanja, ali se još ne žele odreći svih roditeljskih privilegija.

– Koliko god bismo Sofiju željeli naučiti da bude maksimalno samostalna, već unaprijed znam da ćemo je svaki dan pratiti i dočekivati iz škole. To je jače od nas, ona nam previše znači! – objašnjava pjevač.

Pripreme za važan dan u životu svakog djeteta u domu Houdekovih bile su intenzivne.

– Baka Ingrid je odavno uvela igru “Škole”, tako da je Sofica upoznata s većinom slova i brojki, a “važne” razgovore oko školskih pitanja i obveza vodili smo svakodnevno posljednja dva mjeseca – kaže tata, koji će kćeri u pomoć priskakati s domaćim zadaćama iz jezičnog područja, dok bi ga u brojkama vrlo brzo mogla preteći.

– Matematiku mala kuži već sada i to joj je omiljeni predmet. Nije mi jasno na koga?! – čudi se Jacques.

Jacques i Brigita pred Sofiju nisu postavili imperative oko profesionalne orijentacije i daljnjeg obrazovanja.

– Nemam baš nikakvih želja ni preferencija oko njenih izbora inače, pa tako ni sada. Vjerujem da dijete treba potaknuti da istraži upravo ona područja za koja pokaže neki inicijalni interes, u samom startu. Nikako joj ne bih nametao neke “svoje” želje, nikada! – odlučni su sretni roditelji, koji vjeruju u kvalitetu domaćeg školstva.

– Naravno da mjesta za napredak i promjene uvijek ima, ali u načelu smatram da je naš obrazovni sustav dobar. Pozdravljam novi zdravstveni odgoj – bilo je krajnje vrijeme! – kaže Jacques.

Pjevač i sam ima lijepa sjećanja na dane provedene u klupama.

– Školu pamtim po ljepoti, bezbrižnosti i prijateljima s kojima sam i danas u kontaktu, iako nas ima po cijelom svijetu. Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba, zaista je tako! – zaključio je Jacques Houdek.

Linker
19. travanj 2024 08:55