Portrait of a girl applying mascara on a green background
 Colourbox
NANOŠENJE MASKARE

Izbjegnite 5 najčešćih pogrešaka u nanošenju maskare

Maskara je za većinu neizostavan kozmetički proizvod koji se naizgled jednostavno nanosi, ali za izvlačenje maksimuma postoje mali trikovi – donosimo vam 5 najčešćih pogreška pri korištenju maskare koje je izdvojila kozmetičarka i vlasnica bloga Makeup Geek.

POGREŠKA BROJ 1 – Započinjete s gornjim trepavicama

Iako je svejedno počinjete li sa gornjim ili donjim trepavicama, Marlene preporučuje da za izbjegavanje preslikavanja maskare stavljanje započnete s donjim trepavicama, inače će se maskara s gornjih trepavica razmazati kada pogledate dolje. Kada stavljate maskaru na gornje trepavice gledajte ravno i nanosite je zig-zag pokretima. Postupak ponavljajte sve dok ne dobijete debljinu koju želite, obično su to dva do tri sloja maskare.

POGRŠKA BROJ 2 – Četkicu previše potežete gore-dolje

U želji za više boje, mnoge rade istu pogrešku – umjesto da kružnim pokretima nanesu više maskare na četkicu, potežu četkicu gore-dolje. Time u bočicu s maskarom ulazi više zraka zbog čega će se brže isušiti i stvoriti grudice.

POGREŠKA BROJ 3 – Koristite staru maskaru

– Kako bi izbjegli infekciju, redovito mijenjate sve što dolazi u kontakt s vašim očima – preporučuje Debra Jaliman, njujorška dermatologinja te kaže da bi kod maskare trebalo vrijediti pravilo – svakih šest mjeseci nova.

POGREŠKA BROJ 4 – Ne koristite uvijač trepavica

Uvijanjem trepavica oči izgledaju veće i on zaista ide “ruku pod ruku” s maskarom. Uvijač trepavica koristie prije nanošenja maskara, a s uvijenjem treba započeti od korijena trepavica, pritisnuti na 10 sekundi i nakon toga potegnuti prema kraju trepavica te postupak ponoviti.

POGREŠKA BROJ 5 – Ne skidate je dobro

Znamo da je prije spavanja obavezno skidanje šminke, no maskara, osobito ona vodootporna, zadaje najviše problema. Kako bi se riješili i zadnjeg traga maskare potražite posebna sredstva za skidanje šminke s očiju.

Linker
29. rujan 2023 04:27