TRENDI I TOPLE

IZABERITE PRAVE ČARAPE Noge u bojama jeseni

Prošla su vremena kad se radi mode moralo – trpjeti. Umjesto da se golih nogu smrzavaju na ulazu u klub ili restoran, žene uz minicu – pa i uz sandalu – mogu odjenuti čarape i pritom ostati neokaljanog modnog ugleda.

To je jako dobra vijest za sve šminkerice s obzirom na to da je skoro 80 posto haljina i suknji prikazanih na tjednima mode dužine minimalno deset centimetara iznad koljena. Osim što su klasične crne najlonke doživjele renesansu, u trendu su i modeli s uzorkom točkica i crtica te s imitacijom podvezica.

U dnevnim prilikama i dalje vrijedi pravilo da se nose deblji modeli, crni ili u boji odjevne kombinacije, a novost su inovativni materijali i tehnike pletenja. U trgovinama se mogu pronaći čarape koje oblikuju figuru, modeli za punije od posebno mekih vlakana, kao i oni od vlakna lycra fusion koje sprecava ‘bježanje’ očica kad se čarapa podere, objasnila je Tatjana Obućina, dizajnerica zagrebačke tvornice Jadran.

Hulahupke tvornice čarapa Jadran u trendi crvenoj i sivoj boji, s imitacijom podvezice, ili pak klasične crne – uz novi broj časopisa Gloria GLAM možete dobiti jedan od 20 hit modela dostupnih u 4 veličine.

Panda 220 kn, Zohara, Maka 79,90 kn, Calzedonia

Isprekidane prugice 70,83 kn, Polzela, uzorak riblje kosti 109 kn, Benetton, čpkasta prednjica 190 kn, Palmers, točkasti model 27,90 kn, Jadran, model s ukrasnom trakicom 59 kn, Leonardo

Končani modeli 64,90 kn, Terranova, mašna kao detalj 54,90 kn, Jadran, natkoljenica s najlonkom 69,90 kn, H&M, dvobojne čarape 152 kn, Palmers

Uzorak riblje kosti 38,21 kn, Polzela, rebraste pamučne dokoljenke 65 kn, Benetton, pamučni model 99 kn, Oysho

Napisala Anela Martinović, odabrala Iva Gradišer, fotografije Matej Dokić

Linker
20. travanj 2024 05:25