INTERVJU: EROS RAMAZZOTTI

Iz Splita nosim dar za kćer

Otkako je u ponedjeljak kasno poslijepodne privatnim avionom sletio na splitski aerodrom, Eros Ramazzotti (45) podijelio je na stotine poljubaca. Slavni talijanski kantautor, koji je u Hrvatsku stigao s posebnim zadatkom – predvodeći nogometnu ekipu svojih zemljaka koja je sudjelovala u humanitarnoj akciji Naš mali svijet – već se prve večeri boravka u gradu pod Marjanom prošetao Rivom i izazvao pomamu među Splićankama.

I poljubio svaku koja mu je prišla. Preostala dva dana, koliko je proveo u Splitu, u svakoj je prigodi bio vrlo ležeran i spontan. Ozbiljan bi postajao samo kad je bila riječ o bolesnoj djeci, malim pacijentima Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, za koje se uz pomoć ove akcije želi urediti dnevna bolnica. I sam otac 12-godišnje kćeri Aurore, od čije se majke, švicarske manekenke Michelle Hunziker, rastao 2002., Ramazzotti je posebno osjetljiv na probleme najmlađih. Tako je – unatoč pripremama za svjetsku turneju, u sklopu koje će 24. listopada nastupiti u Zagrebu – bez razmišljanja prihvatio poziv da dođe u Split.

Kakvi su vam prvi dojmovi o Splitu? – Oduševljen sam svime što sam vidio. Podsjeća me na talijanske gradove 80-ih, na dio Rima u kojem sam odrastao, nekako me baš taknuo u srce. Sve mi se sviđa, i arhitektura, priroda, atmosfera, a posebno ljudi. Istočni Europljani su, inače, sputani i zatvoreni, no ovdje su ljudi kao i u Italiji: slobodnog duha, otvoreni, komunikativni …

Zašto ste pristali sudjelovati u ovoj akciji? – Već 25 godina igram za nacionalni nogometni tim pjevača u Italiji, koji je svojevrsna humanitarna organizacija jer pomaže svima kojima je pomoć potrebna. Prvi put sam o takvom projektu razgovarao sa svojim prijateljem, sportskim menadžerom Brankom Sačerom, inače rođenim Slavoncem kojeg sam upoznao na nogometnom terenu na kojem obojica igramo u slobodno vrijeme. Branko, koji također živi u Milanu, predložio mi je da organiziramo humanitarnu utakmicu u Hrvatskoj, za što sam se odmah “zapalio”, a sa sličnom ponudom ubrzo je stigao i Goran Karan, inicijator ove akcije. Odmah sam zamolio svoje suradnike da mi ovo ljeto pronađu slobodan termin.

Pratite li hrvatski nogomet? – Poznajem Zvonimira Bobana, koji je bio veliki igrač Milana. Znam da je hrvatska reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. bila treća, a pratim i ovu Bilićevu ekipu, koja mi se također čini vrlo dobra.

Pripremate li za koncert u zagrebačkoj Areni neko iznenađenje? – Za svaki se koncert vrlo ozbiljno pripremam, a na ovoj turneji ću predstaviti svoj novi studijski album “Ali e radici”.

Hoćete li na zagrebački koncert povesti i kćerkicu Auroru, koja još nije bila u Hrvatskoj? – Još je premlada da bi me pratila na svim koncertima, ali zato sam joj kupio lijep dar u Splitu koji će je sigurno veoma razveseliti.

Kako ćete provesti ljeto? – Kao i svake godine, dio praznika provest ću s kćeri na Maldivima. Od talijanskih otoka najdraža mi je Sardinija, koja je nevjerojatno lijepa, no nakon što sam vidio Split te iz aviona uživao u pogledu na more i otoke, moram priznati da mi je Hrvatska jedna od najljepših zemalja na svijetu.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta: ukoliko želite saznati više pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 753 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 17:55