PARTNER ZA DUET

Ivo Gamulin Gianni u duetu s dobitnicom Grammyja

Nakon Anne Oxe , Natalie Cole i Glorije Gaynor, tenor Ivo Gamulin Gianni (40) nastupa s još jednom velikom glazbenom divom – Amerikankom Dionne Warwick (70). S višestrukom dobitnicom Grammyja, koja je prodala više od 100 milijuna albuma s hitovima poput “Don’t Make Me Over”, “Walk On By” i “I Say a Little Prayer”, Gianni će pjevati 17. i 18. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija. Dio novca od prodanih ulaznica, objašnjava, donirat će udruzi Veliko srce malom srcu, koja se brine o djeci sa srčanim manama.

Što ćete pjevati? – Svatko će izvoditi svoje hitove, a pripremili smo i nekoliko dueta. Bit će tu božićnih pjesama i filmske glazbe, a repertoar još dogovaramo.

Kako je došlo do suradnje? – Dionne su kontaktirali agencija Star Travel i moj menadžer Alen Ključe, a nedavno smo se susreli u Salzburgu, gdje je imala koncert.

Kako vas se dojmila? – Bila je vrlo komunikativna i opuštena. Ispitivala me o Hrvatskoj, a prisjetila se i pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, koji je dirigirao kad je prije dvadesetak godina s Placidom Domingom pjevala na Božićnom koncertu u Beču. To joj je, kaže, bio jedan od najljepših nastupa.

Imate li tremu? – S obzirom na to da je pjevala s mnogim glazbenim legendama, među kojima je i Michael Jackson , možda bih trebao biti euforičan i uzbuđen. No, što zbog njezine pristupačnosti i jednostavnosti, što zbog činjenice da sam već nastupao s velikim imenima, prilično sam smiren.

Damir Leljak

Linker
19. travanj 2024 16:50